Следва

Нова среща с пиесите на Йордан Радичков и неговия път в българския и световен театър

„Погрешното възпитание на Камерън Пост" Закрива деветото издание на София Индепендънт Филм Фестивал

Tийнейджърската драма на режисьора Дезире Акхаван с награда на журито на тазгодишното издание на „Сънданс"

Movies & TV преди 5 години

В последния фестивален ден – 3 ноември от 19:30 часа в кино „Люмиер Лидл“ киноманите ще видят скандалнатаамерикано-британската драма „Грешното възпитание на Камерън Пост“.

Излязъл на големия екран едва през януари тази година, тийнейджърският филм бързо печели симпатиите дори на критиците. Филмът разказва историята на няколко ученици. След като е хваната с друго момиче в нощта на бала, Камерън е изпратена в лагер, където „поправят“ хомосексуалните деца.

Чрез филма си, режисьорът ДезиреАкхаван разказва една съвременна история, която често е пренебрегвана, заради естеството си. Всеки, който гледа лентата, ще може да си отговори на въпросите как действат на подрастващите подобни лагери и помагат ли им или само ги объркват още повече. В кампуса Камерън среща съмишленици, които стават нейни приятели, но се сблъсква с една реалност, която по никакъв начин не кореспондира с нейната.
В главните роли ще видим:ChloëGraceMoretz (Камерън), Sasha Lane (Джейн), Quinn Shephard (Coley) и др.

Още през януари „Грешното възпитание на Камерън Пост“ спечели голямата награда на международния филмов фестивал в „Сънданс“.
В рамките на София Индипендънт Филм Фестивал зрителите у нас ще могат за първи път да видят лентата на голям екран. С този филм ще завърши деветото издание на фестивала за независимо кино у нас.

26 октомври, 19:00 часа, кино „Люмиер“

 

More Movies & TV