Следва

Първата разходка на бебето: Пипа, Джеймс & наследникът

Химията е забавна! Колби, BAYER и ние!

Статията е подходяща за деца над 6 години... :)))

Health преди 5 години



Колбички, шишенца, бурканчета, разнородни течности... Какво е общото помежду им? Техни Величества Химия и Биология и детската лаборатория на Байер България отново се координират, за да покажат увлекателните страни и забавните приложения на двете сериозни науки. Този път домакин на вълшебното, шарено, атрактивно и носещо искрени изумления в детските очи събитие, бе Факултетът по химия и фармация на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.



Лабораторните опити в "полеви" условия за изминалите три години са впечатлили повече от 2000 детски сърца, заради което сесиите, организирани от училищата, се увеличават. Само в София (за повече информация вижте в РУО - София) се предвиждат поне още 1000 любопитковци, а мистичността на науката, занимаваща се със свойствата на различните вещества, техния състав и съединяването помежду им, ще привлече вниманието и на още много бъдещи учени в средните и основни училища в Пловдив (24-26 октомври) и Варна (29-31 октомври). Организаторите уточняват, че опитите са подходящи за деца над 6 години.



Някои от най-интересните експерименти, които представители, студенти и доброволци от факултетите по химия, фармацефтика, растителна защита и агроекология от София, Пловдив и Варна, както и организаторите на събитието ще покажат, ще разкрият как да се изолира ДНК от банан, как да се направи лава-лампа, дори преспапие, в напълно домашни условия. Необходими са само чифт ръкавици, не чисто нова престилка, нужните продукти - олио, черен пипер, брокат и др., и няколко капки търпение. Също и да се подсигури подходящата аудитория, за да имат опитите нужния ефект, както и нещо за снимане, за да не се налага после да се доказва.



"Любопитството за научаване на това как функционира нашият свят и експериментирането са двигателите на човешкия прогрес. Те стартират от искра, запалена и поддържана от детството. Това е и мисията на Научната лаборатория за деца на Байер – да поддържа пламъчето в нашите деца, като им представя вълнуващи и интересни "научни" експерименти. Да откриват света и да експериментират по забавен начин!", коментира Габор Равицки, Управител и Търговски Директор на Дивизия Кроп Сайанс в Байер България ЕООД.




 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.