Следва

Tokyo Пролет/Лято 2019: Hyke

Fall 2018 Couture: Atelier Versace

Екатери́на II Алексе́евна Вели́кая в италиански стил...

Runway преди 5 години

Вследствие на няколко сезона, модната къща Versace промени политиката си в поглед на представянето на кутюрните предложения от линията Atelier Versace. Концептуално организирано в богата фотосесия с Наташа Поли, колекцията черпи вдъхновение от руското минало.

Именно, творенията за кутюр колекцията наблягат върху елизабетинската барокова естетика на Зимния дворец в Санкт Петербург. Транформираната с модерен прочит руска императрица Екатери́на II получава образ на стилно и снобарско Версаче лейди от ХХI век.

„Предложенията са изследване на фантазия и експеримент, вдъхновени от кралски декоративни мотиви. Софистицираност която те носи на места където владее индивидуалността – винаги мощна, невероятно женствена и сензуална” , допълва тимът на Версаче.

Колекцията обхваща ултра секси силуети обвиващи се около тялото. Разнообразието е свързано с различната по характер прибавена към основата форма от драперия, както и богатата детайлировка върху шедьоврите от жакард, тюл, батиста и коприна.

Ръчно бродираните с листа, пера, камъни и перли обогатяват всяка една визия описала се в гамата на кралските розови, бели, сиви и сини нюанси подкрепени от аристократични златни и сребърни отенъци.

Цялата руска императорска колекция на Ателие Версаче, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.