Следва

Marc Jacobs Front Row: Преди & Сега

Да или Не: На Balenciaga противоречивият ключодържател

40 RUE DE SEVRES...

All fashion преди 5 години

От 2015 г. Демна Гвасалия е творчески директор на Balenciaga. Общо взето оттогава той редовно прави всичко с идеята да превърне ежедневните предмети в желани модни предмети.


Например: интерпретациите му на добре познатите сини торбички Ikea или найлоновите пликчета за пазаруване се смятат за иконични.

Сега, Демна хвърля око на друг ежедневен обект: ароматизиращото борче, което виси от огледалата на всички добре познати таксиметрови коли, а и не само. Гвасалия превърна емблематичната форма в ключодържател на който, разбира се, пише BALENCIAGA.


Уви, обаче, идеята не се харесва на всички. От американският Car-Freshener Corporation, създател на ароматното дръвче, вече са подали съдебен иск срещу Balenciaga, тъй като ароматизаторът е служил като модел за фешън бранда без разрешение.

Car-Freshener е собственик на Little Trees от 1952 г. насам и в миналото е сключвал лицензионни сделки с компании като Buffalo Wild Wings и Kia Motors. От Balenciaga, от друга страна, са започнали да продава рекреацията на ароматно дръвче без съгласие, като дори да копират цветовете на най-популярните аромати.


Създателят на ароматизатора за автомобили се опасява, че клиентите могат да объркат двете марки. Но ние с две ръце смеем да кажем, че това няма как да се случи, защото освежителите за въздух струват скромните 3 долара, а коженият ключодържател с лейбъл Balenciaga около 300 долара!

Ние, понеже обичаме Демна, си го взимаме веднага, а вие? Харесва ли ви ключодържателят или не съвсем?
Отговорите в анкетата долу>>>

Анкета

Харесва ли ви ключодържателят на Balenciaga или не съвсем?

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.