Следва

Хелоуин кутюр по лицето: ОТ АРХИВА

Огледалце, огледалце на стената: Гъста коса, по-гладка от коприна?

Mirror, mirror on the wall, who's the fairest of them all?...

Hair преди 5 години



Подстригвали ли сте косата си сами? Поне бретона? Предполагаме да. И ние. Неведнъж. Наказвали сме косите си и по хиляди други начини - домашноправени кичури, стотина малки плитки, топиране, преси, къдрици, от русо към черно и после пак русо (в рамките на месец) - been there, done that. Докато си говорим, дори изскача история за изправяне с ютия - да, чак дотам се простира гениалната ни инженерна мисъл. 

Сигурно защото смятаме, че вредата от външните фактори не е достатъчна, вземаме нещата в свои ръце и допълнително подпомагаме процесът на увреждане, изтъняване и стареене.

Необяснимо защо си причиняваме всички тези своеволия, а после очакваме косите ни да изглеждат зашеметяващо - е, няма как. Всички тези младежки грешки, от които предполагаме и вие имате много, и очакваме да ни споделите>>>, не остават безнаказани, а дори се умножават с течение на времето - агресивен червен цвят днес, тънка коса след 5 години. Така работят нещата.



Оказва се, процесът на стареене на косата започва много преди ние дори да предположим и протича аналогично на този на стареене на кожата. Познавайки се добре, сме убедени, че няма как да откажем себе си от импулсивните и недообмислени разкрасителни експерименти с неизвестен край, затова единственото решение са превантивните мерки. И за тях, разбира се, се доверяваме на по-вещите лица, за да ни насочат, обяснят и посветят в правилната грижа за косата.





По последни данни и изследвания, борбата с "косопада", която започваме да водим след една определена възраст, е напълно безпредметна, защото истинският проблем се крие в стареенето, водещо до изтъняване и накъсване - обратно на досегашното убеждение, че е започнал просто косопад по някаква причина. 

Естествено да заявим наличието на проблем без да дадем адекватно решение не е в стила ни - с малко помощ от екипа специалисти на Ducray и серията Ducray Densiage сме на страната на печелившите в тази битка, а за да стигнем дотук, използваме точно 4 продукта в 3 лесни стъпки.



Дълготрайните поражения от боята, сешоара и пресата (или ютията) отмиваме с уплътняващ кремообразен, но лек шампоан DENSIAGE, който възстановява обема и еластичността, приглаждаме с балсам от същата серия, за да запечатаме ефекта на шампоана, а в бонус получаваме аромат с нотки на ориенталски плодове.



Стъпка 2 се изразява в нанасянето на уплътняващ DENSIAGE серум, действащ в краткосрочен и дългосрочен план, увеличавайки механично диаметъра на косъма и подпомагайки растежа и защитата от външни агресори. С комбинираната формула - коензим Q10 и витамин А плюс екстракт от боровинки борим изтъняващата коса, но за разлика от първите две стъпки, с помощта на хранителната добавка в стегнати лилави таблетки, поддържаме жизнеността и тонуса.





Героите на тази битка са двата екстракта - от Копринено дърво, известен със звучното име Албиция, и този от китайски Жен-шен. Освен че самите растения са много красиви, двете мощни анти-ейдж съставки действат в синергизъм, за да се противопоставят на признаците на стареене на косата. Както по всичко личи - успешно!



Не че ви насърчаваме в съсипващите косата методи, но ви предоставяме най-добрия лек за поправянето им. Казва се Densiage, идва от Ducray. 

More Hair