Следва

Галерия SARIEV Contemporary представя трима автори на международното изложение за съвременно изкуство Artissima в Торино

Творческият екип на VIASAT WORLD взима три награди EYES AND EARS в Мюнхен

Международната медийна компания Viasat World, получи три престижни отличия на 20-тото издание на интернационалните награди Eyes & Ear, които отличават изключителни постижения в областта дизайна, промоционалните, дигитални и кросмедийни кампании...

Movies & TV преди 5 години

На церемония във вторник, 23 октомври, в Мюнхен, Германия, на Viasat World бе присъдена първа награда за „Най-добър дизайн за печатна реклама или плакат“ за документалната поредица „Историята на Европа“ на Viasat History.

Трейлърът на „Историята на Европа“ бе отличен с втора награда в категорията „Най-добър спот за културно или документално предаване“, а още едно второ място бе присъдено за промотата на новия ТВ канал на Viasat World, Epic Drama, в категория „Най-добра 2D/3D анимация“.

В сътрудничество с продуцентския партньор Found Studio, творческият екип на Viasat World предприема провокативен и кинематографски подход към премиерата на „Историята на Европа“ на Viasat History – епична поредица за хилядолетията човешка история в Европа – отново по канала от 5 ноември, понеделник, от 20:05. Тръгвайки от презумпцията, че Европа не е просто континент, а съвкупност от идеи, екипът разработва концепция, основаваща се на двойки контрастиращи тези, олицетворени от исторически фигури, като ги обединява по неочакван начин чрез древното японско изкуство за възстановяване на керамика, kintsugi. Определена от журито на Eyes & Ears Awards като „впечатляваща, провокираща мисълта и модерна“, концепцията, на която Found Studio вдъхва живот чрез анимация, е озвучена от Echoic.

Промо видеата на Epic Drama – отличени в категория „Най-добра 2D/3D анимация“- също са замислени от творческия екип на Viasat World и продуцирани от дизайнерско студио Weareseventeen. Екипът иска зрителите на новия ТВ канал да видят как драмата се превръща в епос и видеата трябва да надхвърлят чисто визуалната си роля и да покажат сърцето на бранда, за който разказваческото изкуство е ключово.

Детайлната 3D анимация отвежда аудиторията на интригуващо пътуване сред богата текстура, преплетена с кратки кадри от многозначителни сцени, които дават възможност зрителите сами да изграждат връзки и да си представят истории. Изпълнението е преливащо, неприковано към определен времеви период, свикващо палитра от драматични настроения с цялата си композиция, музика и тонрежисура – от мракобесието на войната през напрегнатото очакване на крими историите до копнежа на романсите.

Пол Еванс, оглавяващ творческата дивизия на Viasat World, ръководител на успешния in-house екип зад наградените кампании, коментира:

“Развълнувани сме да отнесем вкъщи три отличия Eyes & Ears, което е още по-голям успех от миналогодишните две награди. Това е свидетелство за изключителния криейтив, който създаваме в една много конкурентна среда.

Горди сме, че последователно ни признават за един от най-добрите екипи в бранша, с отличителни творчесеки кампании, които непрекъснато вдигат летвата. Високите отличия в тези три категории показва нашата отдаденост да правим марките и съдържанието ни близко за зрителите ни. Очаровани сме, че сме в една категория с някои от най-добрите творци в света.”

More from View Sofia

More Movies & TV