Следва

Kérastase Volumorphose

Есен/Зима 2009 в косите

Докато навън листата и температурите падат, в офиса ти настъпва „пролетта”. Всеки ден изплуват нови и нови...

Hair преди 14 години

Винаги рискът от масовата визия разрушава това голямо щастие. Затова ние имаме стратегия – пръв сред първите и то благодарение на Студио 723.

Както е известно, традиция е за професионалистите да черпат идеи директно от една от световните модни столици – Париж.

Като член на Haute Coiffure Francaise, Студио 723 винаги знае какво предстои в света на прическите и как да го пренесе на родна земя.

Коафьорът Десислава Колева е именно лицето, които ни снабдява с полезната информация. А ние не си я пазим само за себе си, затова се съсредоточи в следващите ценни редове. За да си крачка напред!

Тази година, отново огромен брой гости, събрали се от пет континента, наблюдаваха как великите творят.
Ето как изглежда на кратко приказката: шоу в зала в Лувъра, френски топ стилисти, сред които и Летисия Генау, дават цялостна модна визия за сезон есен-зима 2009/2010.

Тази година Haute Coiffure Francaise се провежда под мотото Art Rock, което означава, че есента ще се характеризира с небрежни, много раздвижени и рошави коси в духа на рока. Как се постига - основното подстригване се прави с бръснач, след което имаш възможност да се ориентираш към три визии – къса, средна и дълга. Тук се състои другия основен момент – подходящият индивидуален избор. Това е следващата мисия на професионалистите от Студио 723.



При късата визия, горната част на косата се оформя в триъгълник , които след това с подходящите продукти може да се стилизира нагоре или небрежно назад.

Средната се характеризира с къса основа с по-дълги кичури, които са с много скосени и изтънени краища.



При дългата наблюдаваме екстремно етажиране т.е. съществува по-голям контраст между горната и долната част, без те да се съединяват плавно.

Очертава се и още една, четвърта визия, при която косата е оформена в мъжко подстригване с много очертани контури, като горните краища са малко по-дълги.



Какво липсва? Няма на ясно изразен и отсечен бретон. Сега той се влива в горната, скосена част на косата.

Изборът не приключва до тук. Подходящият цвят има важна роля именно в изразяването на цялостната визия. Типично за есента, цветовете са меки и по-тъмни от летните. Ние залагаме на медните нюанси, като актуалните цветове са студено бежовите, по-наситени, по-контрастни, и по-пепеляви тонове, както и топлите медни нюанси, разбира се.

Заредени с френски дух и жажда за живот с актуална, интересна и различна прическа, се отправяме към ул. Н. В. Гогол №21, където се намира и приветливото и винаги „усмихнато” Студио 723 с една едничка цел – да бъдем преди другите.
 

More Hair