Следва

Put a mask on it: Бионсе като Тони Бракстън

Профил/Анфас: Вероника Вапирова

Ladies and gentlemen, фешън бохема Вероника Вапирова!

Celebrities преди 5 години

Вероника е стихия, царица на модните комбинациии, усвоени до висш пилотаж,  провокатор, вдъхновител и, най-вече, страхотна жена!  



Познаваме я и следим развитието й от времето, когато  редовно прекрачвахме прага на "къщата" на най-качествения и интересен бг-бранд в последните десетилетия - Totally Erected, на ул. Хан Крум. Вероника, освен съосновател, бе креативен директор и главен дизайнер на модния бранд . Свързваме името й и с уникалния софийски парти живот отпреди 5-8 години, когато големите купони се случваха в култовия нощен клуб “Culture Beat”, в който като креативен директор, от дизайна на клуба до организирането на специалните събития се грижеше пак тя.  

Днес диско-дивата живее и твори в Сао Пауло, Бразилия, откъдето си дойде в Европа за няколко месеца, не за да я хванем обезателно ние, а по други дела, което не ни спира да я срещнем на наш, искрен, носталгичен, моден терен.

Срещаме ви с Вероника Вапирова и най-новото й модно творение - Vampirela Disconova в Профил/Анфаседна рубрика на View Sofia за интересни хора и интересни призми. >>>

V.S.: Вампирела в три думи?
В.:
Сюрреалистична Диско Муза.



V.S.: Разстоянието между София и Сао Пауло се измерва в?
В.:
Големите прилики и разлики в културите, километри споделена любов с любими хора, музики и места, отразяващи двете дестинации и тези м/у тях + колекцията от незабравими преживявания и спомени.





V.S.: Ти си парти-звяр. Фестивалният ти сървайвъл кит съдържа неизбежно?
В.:
Слънчеви очила, Марихуана (като единствен стимулант, който консумирам, освен водата), суров какаов бар, хидратант за устни и парфюм в микро опаковки (от натуралната козметична линия на майка ми), чисто какаово масло за слънце, мокри кърпички, компактна четка за зъби, много фин кашмирен (голям) шал, който се побира във всичко и става да си го наметна или постеля, дъждобран.

V.S.: Отношението към модата е наложително, когато?
В.:
За мен лично нищо не е наложително, а въпрос на потребност или личен избор.

V.S.: Винаги ли носиш точните аксесоари?
В.:
Според мен, те са винаги точните.

V.S.: Как да разберем кога сме прекалили с акцентите?
В.:
До себеусещане е. Винаги чувствам когато нещо ми е в повече и ми създава дискомфорт, или пък, обратното, може да ми липсва нещо. Но акцентите при мен са нещо много относително, подвластно на настроението.




V.S.: Защо на някои им се получава, а на други - не?
В.:
Не винаги се получава от раз. Важното е да не губим вяра и кураж, да умеем да се самонаблюдаваме и да продължаваме да опитваме докато стане.

V.S.: Колко предмета са необходими за пълното ти битово щастие?
В.:
Най-общо казано около 50 (без дрехи и обувки), плюс минус в зависимост от пространството и сезона, които обитавам.

V.S.: Добре, а 5-те,  без които никак, ама никак не можеш? 
В.:
 Компютър с таблет за рисуване, саунд система, блендер за жизненоважните ми смутита и сокове, огледало, гардероб и, разбира се, легло (смее се), станаха шест. 

V.S.: А за пълното ти стилово щастие.
В.:
Ох, наистина сложен въпрос и пак зависещ от местонахождение и сезон.Но, да кажем 50-те  от първа необходимост.

V.S.: Да заложим на перлите на глезена, защото?
В.:
Защото перлите винаги носят елегантност, сексапил и дори аристократичност, а на глезена пък частица екстравагантност. Но те определено са претенциозни и не са аксесоар за всеки стил и вкус.

V.S.: Страхотните си очила намери къде?
В.:
Представих си ги, потърсих ги, а те ме очакваха. И така, с точно тези, след любов от пръв поглед си колаборираме до днес, необичайно за мен, вече поне пет години.

V.S.: Гардеробът ти страда без?
В.:
Аксесоари.

V.S.: Но пък винаги се намира с?
В.:
Подходящите аксесоари.

V.S.: Винаги ли "колкото повече, толкова повече" е ок?
В.: Ок е, 
когато съм в настроение за повече. Напоследък съм в процес на редуциране на всичко, което ми е в повече, като вещи, хора, събития и пр. Дори мога да се похваля, че успях да се науча да пътувам с малко багаж и да се разделям с вещите си без мъка,с който факт се гордея и се чувствам в пъти по-лека и бърза.

V.S.: Последната вещ, с която се раздели?
В.: 
Последно се разделих с огромно количество дрехи, обувки и аксесоари на един Базар, който организирах специално с такава цел.

V.S.: На мода е?
В.:
В тези леко мрачни за света времена, на мода и като средство за добро настроение, колкото повече е толкова повече, и то в цветове от всички гами и тоналности, съчетани в разнообразие от десени във всякаква стилистика.Черното и бялото си остават вечната класика, но те все пак са тонове, а не цветове.

V.S.: Вероника в профил е?
В.:
Целеустремена.



V.S.: Вероника в анфас е?
В.:
Totally Вероника.



Уловихме Вероника, благодарение на невероятния Huawei p20 Pro в супер атмосферата на Q-ftetaria, благодарим! 


 

More Celebrities

Ричард Гиър, 74, и Алехандра, 41, на гала в Ню Йорк

Celebrities преди 19 часа

Ричард Гиър и Алехандра Силва подкрепиха благотворителната гала City Harvest, която се организира за набиране на средства за осигуряване на топла храна на тези, които имат най-голяма нужда от нея. На събитието присъстваха също Криси Тейгън и Джон Леджънд, тя - в приказна прозрачна рокля.     

Netflix в действие: горещата целувка на Хари и Меган

Celebrities преди 19 часа

Във Флорида се проведе благотворителен мач по поло, организиран от фондацията на херцога на Съсекс и принц Сийсо Сентебале от Лесото. В него участва лично принц Хари - той се състезава с дългогодишния си приятел и съперник в този спорт аржентинецът Начо Фигерас.