Месечен ХОРОСКОП - Ноември 2018

Astro преди 5 години

Юпитер образува куинконс (формира се от планети, които са на приблизително 150⁰ разстояние; най-общо казано планетите, засегнати от куинконс аспекта са в условно неразбирателство) с Уран и това се откроява като единственият по-дългосрочен аспект в хороскопа през ноември. Въпросното положение на планетите създава предпоставки за известна промяна и напрежение през първите две седмици от месеца. Истинският акцент в този месечен хороскоп е изравняването на Слънцето, ретроградния Меркурий и Юпитер на 26/27 ноември. Тройна връзка, характеризираща се като изключително щастлива подредба, въпреки че образува квадрат с Марс, което от своя страна може да разклати относителното спокойствие и да внесе чувство на неотложност и да доведе до загуба на търпение.

Новолунието на 7-ми предполага полезни аспекти на Нептун и Плутон, сочещи към духовна трансформация чрез съпричастност и прошка. Нарастването на Луната ни дава възможност да се обърнем назад, да помолим за прошка (макар и за нещо отминало) и да се осмелим да последваме мечтите си без да се замисляме и да мислим за чуждото мнение.

От аспекта, в който се намират Юпитер и Уран на 8-ми (куинконс), може да очакваме промени в системата ни от вярвания и ценности, благосъстоянието, образованието, пътуванията и състоянията на щастие и удовлетворение. В тази абсолютна вихрушка от изменения може да се лутаме между оптимизма и несигурността, увереността и безпокойството. Емоционалните възходи и падения безспорно са стресиращи, но промените са от необходимост, за да може да израснем.

На 16-ти ноември (петък) Венера образува опозиция с Уран, а в същото време и Меркурий става ретрограден. Образувалата се опозиция вещае промяна или несигурност в любовния живот – за обвързаните може да означава неочаквано събитие, което да предизвика напрежение, а за търсещите нова любов обещава вълнуващо приключение. Едновременно с тези любовни трепети сме изправени и пред поредния ретрограден Меркурий, който по стара традиция ще създаде хаос в мислите и комуникацията ни. Ще се обръщаме към минали ситуации неведнъж и за добро или зло, животът ще ни срещне с хора, които вече сме оставили в миналото. Все ще издържим до 6-ти декември някак си.

Пълнолунието на 23-ти ноември ще ни накара да се почувстваме по- силни, по-смели и по-секси от всякога. За съжаление, доста по-разгневени и ядосани също. Важно е да внимаваме с импулсивните и безразсъдни действия, които лесно могат да доведат до инциденти или наранявания – както физически, така и чисто емоционални.

На 26-ти и 27-ми този месец Слънцето, Меркурий и Юпитер се подреждат в изключително щастлив съответстващ аспект - това е времето на щастието, оптимизма, щедростта и добрите новини. Успехът в личен, професионален и духовен план е гарантиран. Времето е идеално, за да „почистим“ и реорганизираме всичко - от бюрото до целия си живот.

Хороскоп

Още от Astro