Следва

4700 км = Истинско приключение с Dacia

Няма да от(го)воря, защото не те (раз)познавам! Или новият Huawei Mate 20 Pro

Брандът засилва сигурността на потребителските данни чрез нови, високи технологии

All About Life преди 5 години

Една от най-дискутираните теми в цяла Европа в днешната силно дигитализирана епоха е почти ежедневните кибер атаки, целящи кражба на лични данни, и съответно - защитата им. Всяка седмица чуваме новини за изтичането на информация, засягащо множество компании и техните служители. В същото време се отделят все повече време и средства за създаването на технологии, повишаващи сигурността на персоналните сведения. В интернет можете лесно да намерите всевъзможни статии за това как да ги запазите в безопасност – съвети за допълнително подсигуряване на паролите, приложения и програми, възпрепятстващи неидентифицираните опити за влизане в базата данни и оказващи помощ при евентуално загубване на устройството...Неслучайно проблемът е основен акцент в настоящата стратегия и на службите за сигурност по целия свят. И поради тази причина производителите на смартфони полагат сериозни усилия в борбата за безопасността на личните данни и за повишаването на нивото за сигурност на своите продукти. Те съдържат в себе си голям обем лична и професионална информация за притежателите си – телефонни номера, снимки, приложения за запознанства, поверителна служебна информация и такава за здравето и/или финансиите, и затова достъпът до нея би трябвало да бъде възможно най-труден за външни лица. И успешното опазване на тези лични данни зависи в еднаква степен както от самите потребители, така и от производителите.Huawei
 не прави изключение и съвсем наскоро внесе допълнителни подобрения в сензорите за пръстов отпечатък и лицево разпознаване, вградени в дисплея на своя най-нов флагман Mate 20 Pro, като издигна защитата на потребителските данни на още по-високо ниво при. 3D иновативната технологията за лицево разпознаване на Huawei сканира лицето на потребителя, позовавайки се на 30 хиляди виртуални опорни точки върху него. 3D Face Unlock технологията разпознава лицето на своя притежател за около 600 милисекунди, като вероятността за грешка е под едно на милион! 3D технологията за лицево разпознаване вероятно ще бъде все по-широко използвана в случаите, когато потребителите искат да осъществят електронно плащане чрез своя смартфон. А и както знаете, всеки път, когато влезете в акаунта си от непознато устройство, незабавно получавате известие, уведомяващо ви за потенциалната опасност. Виртуалната безопасност вече е приоритетна и в публичната администрация, която се стреми да не изостава от най-актуалните юридически тенденции в тази област. Освен тези неща технологията благоприятства цялостната потребителска сигурност като функционира съвместно с приложения като PrivateSpace, AppLock, File Safe и PrivateScreen.


Обърнете повече внимание на PrivateScreen! При него чрез лицевото разпознаване можете да получите достъп до специален раздел от телефона, в който да съхранявате най-поверителната за вас информация, като я преместите там директно от главното меню! След завършване на настройките само потребителят със зададените биометрични характеристики ще може да получава достъп до информацията, съхранявана там. По този начин технологията осигурява спокойствие на хората, за които е най-удобно да пазят и носят важната информация в смартфона си. А тя в ХХI век е една от най-важните валути, за която телефоните са се превърнали в съвсем обичайни хранилища.

Точно поради тази причина е препоръчително да изберете умно мобилно устройство, което притежава най-развитите технологии за защита на данни. А щом се отнася до предпазването на поверителна информация, още малко сигурност с Huawei Mate 20 Pro никога не е излишна! 

More All About Life