Следва

#ootd: It's only Monday

Condé Nast уволниха главния на украинския Vogue заради плагиатство

oooops...

All fashion преди 5 години

Издателство Condé Nast International и медийна група Украйна LLC съобщха, че Олга Сушко, главен редактор на украинския Vogue, е отстранена от поста си.


Причината - плагиатството на въвеждащото писмо на редактора, намиращо се в юнския брой на списанието.


"Ние сме категорично против плагиатството и започваме вътрешно разследване, за да изясним всички обстоятелства и подробности за случилото се. В хода на разследването Олга Сушко ще бъде отстранена от поста главен редактор на Vogue UA", гласи официалното изявление.


Редакторското писмо на Сушко

Всъщност, съвсем скоро стана яско, че Сушко е копирала текста на редакторското писмо от Шахри Амирханова, която тя е писала по време на работата си като главен редактор на руския Harper's Bazaar, публикувано за броя юли-август 2006-та.


Редакторското писмо на Амирханова

След скандала Олга Сушко публикува съобщение във Facebook с извинение и каза, че писмото на редактора е било написано за нея от писател на свободна практика, на когото тя "напълно се доверява".

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.