Следва

#ootd: It's only Monday

Condé Nast уволниха главния на украинския Vogue заради плагиатство

oooops...

All fashion преди 5 години

Издателство Condé Nast International и медийна група Украйна LLC съобщха, че Олга Сушко, главен редактор на украинския Vogue, е отстранена от поста си.


Причината - плагиатството на въвеждащото писмо на редактора, намиращо се в юнския брой на списанието.


"Ние сме категорично против плагиатството и започваме вътрешно разследване, за да изясним всички обстоятелства и подробности за случилото се. В хода на разследването Олга Сушко ще бъде отстранена от поста главен редактор на Vogue UA", гласи официалното изявление.


Редакторското писмо на Сушко

Всъщност, съвсем скоро стана яско, че Сушко е копирала текста на редакторското писмо от Шахри Амирханова, която тя е писала по време на работата си като главен редактор на руския Harper's Bazaar, публикувано за броя юли-август 2006-та.


Редакторското писмо на Амирханова

След скандала Олга Сушко публикува съобщение във Facebook с извинение и каза, че писмото на редактора е било написано за нея от писател на свободна практика, на когото тя "напълно се доверява".

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.