Следва

Риана – Принцесата на първия ред на Париж

Lookbook.nu. Стайлинг експериментът, който светът обожава

Представи си един наистина, ама наистина добър сайт за стрийт стайл, от тези, в които всяка трета снимка те кара...

All fashion преди 14 години

Представи си един наистина, ама наистина добър сайт за стрийт стайл, от тези, в които всяка трета снимка те кара да "из-уау-каш" и да погледнеш жадно към ножицата върху стария ти гащеризон или към кредитната си карта. Сега си го представи с бонус към снимката – информация за марката и цената на всяка дреха и аксесоар, добавяш и няколко реда за самата личност за по-персонален ефект.

Спри да си представяш и напиши lookbook.nu в добрия стар браузър. Пред теб е най-мащабният източник за street style вдъхновение от реални хора от цял свят. Lookbook.nu е интернационален социален експеримент по стайлинг, вдъхновен от блогове като Sartorialist или “What are you wearing today?” форуми в интернет мрежата.

Системата е проста до очарование – качваш снимки на твои аутфити и разглеждаш тези на останалите потребители. Ако харесаш нещо, може да му дадеш т.нар. ''hype'', който демонстрира твоя глас ''За'' (няма вариант да дадеш такъв ''Против'', а просто да си мълчиш, гласуваме с две ръце за това, нетолерантността в модата е толкова демоде!).

Снимките с най-много гласове печелят “карма”, която пък ги изстрелва на първата страница на сайта. Могат също да се оставят коментари или да дадеш ''сърцето'' си на някой аутфит. Имаш само по едно сърце на ден и затова това е най-голямото признание, сладко, нали?.



Какво още е по-различно и по-хубаво от обичайните стрийстайл сайтове? Всеки може, дори е длъжен да напише нещо за аутфита, който представя – за марките на дрехите, за цените, за магазините, където могат да бъдат открити, цветовата им гама и т.н.

Освен това има възможност да сложи заглавие, както и няколко реда относно повода или вдъхновението за конкретното облекло. И така скоро си изграждаш фаворити (които можеш да следиш в личния си профил), постепенно опознаваш хората и техния стил, което прави следенето и анализирането му много по-интересно и приятно. Именно това дава онзи по-персонален ефект на lookbook.nu, където се крие и неговото очарование.

Отношенията са много позитивни, негативни коментари не са добре приети, няма да ги срещнеш, но и няма да ти се прииска да ги напишеш, защото вътре изобилства от снимки, в които ще се влюбиш от първо кликване.

Освен очевидното – за ежедневно вдъхновение, сайтът се използва от млади артисти (дизайнери, стилисти, собственици на бутици и др.) за безплатна, ефективна реклама. Това затворено общество е доста навътре както с модните тенденции, така и с уменията за изграждане на effortless street style look, така че тяхната оценка и коментари биха ти помогнали да затвърдиш или подобриш собствения си стайлинг.




Много удобно е, че снимките могат да бъдат разглеждани и по категории според марка, националност или част от облеклото. Какво по-удобно от това да знаеш, че днес искаш да излезеш с гащеризон и докато пиеш сутрешното си кафе или фреш, да кликнеш върху ''jumpsuits'' в lookbook.nu и да бъдеш залят от множество интересни и различни интернационални комбинации в носенето на гащеризон. Вдъхновението ви е гарантирано!

Също като готините групи ученици в гимназията и това стайлинг общество не е отворено за всеки. You can look, but you can’t touch. Можете да се насладиш на преживяването да оценяваш и да бъдеш оценяван в lookbook.nu едва след като ти бъде изпратена лична покана от някой от вече просветените.

Харесва ни, защото на това се дължи интересният му, разнообразен и все качествен състав от членове. Все пак, уважението ни към личния стил се простира до там, докъдето има такъв, а трябва да признаем, че това да знаеш и да можеш да изглеждаш уникално и все пак добре, не е за всеки. Хората вътре са артистични, широко скроени и с усет към естетиката.


Lookbook: Cotsi Cotsi, Frickys S, Rozalina Burkova, Kiko K

Веднъж проникнал, с радост ще забележиш, че вътре има застъпено и българско участие (Kiko K, Rozalina Burkova, Frickys S, Georg P., Cotsi Cotsi), но, разбира се, колкото повече, толкова по-добре. Затова, ако вече сме грабнали вниманието ти, ние от ViewSofia те поощряваме да ни изпратиш свои streetstyle снимки. Привлечи вниманието ни и ние не само ще ти върнем покана за lookbook.nu, но и ще ти отделим един ден на ''корицата'' на SofiaStreetStyle.com.

И това не е всичко. Lookbook.nu притежава също блог и огромен форум, пълен с невероятни DIY (do it yourself) съвети! Е, какво чакаш, всичко е на една снимка разстояние!
 

More All fashion