Следва

SARIEV Contemporary, Пловдив представя: "Кал"

Съзвездие от популярни български актьори във филма на Костадин Бонев "Далеч от брега"

Софийската премиера на продукцията ще е по време на Киномания...

Movies & TV преди 5 години

Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Цветана Манева, Жорета Николова, Йоана Буковска и Мая Новоселска оформят звездния актьорски състав на филма на Костадин Бонев „Далеч от брега”.
Родната продукция ще бъде представена пред софийска публика по време на тазгодишната Киномания на 19 ноември от 18:30 часа в кино „Люмиер Лидл”.

Режисьорът е познат на почитателите на кинопанорамата с филма си „Потъването на Созопол”, който беше избран за откриващ на фестивала през 2014 г.

„Далеч от брега” е базиран на цензуриания преди 1989 г. роман „Чайки далеч от брега” на Евгений Кузманов, определян като откровена сатира на тоталитарния режим. Българско-украинската копродукция представлява интерпретация на отношенията между твореца и цензурата по времето на комунизма.

Историята разказва за талантлив театрален режисьор, изгонен по неизвестни причини от столицата, който започва работа в малък провинциален театър. Той се опитва да постави пиеса, която вълнува мислие му, в която се говори за хора, неотлъчно наблюдавани и живеещи в постоянен страх от наказание. Постепенно кошмарите от пиесата започват да се пренасят в живота на трупата…

„Тъй като ние разказваме една история, която е универсална, в която става дума за човек на духа, който живее в бездуховно време. В този смисъл мисля, че тази тема е изключително важна и за сегашното време. Става дума за режисьор, който иска да постави пиеса и трудностите, които той среща. И тъй като в пиесата се разказва за един кораб, който се управлява от луд капитан, просто той намира, че това е важно за онова време да се поставя, а пък аз мисля, че това е важно и за днешно време”, споделя за филма си Костадин Бонев.

Следете програмата на Киномания, за да разберете местата и датите и за останалите прожекции!

Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg. Гледайте селекцията на Киномания 2018, за да видите големите филми преди големите награди!

Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2018 г.

More from View Sofia

More Movies & TV