Следва

SmartView ЗАЩИТА ЗА НОВИТЕ HUAWEI Mate 20 и Mate 20 Pro

"Устойчивост и лукс не трябва да бъдат конкуриращи се понятия" или как Габриела Хърст открива първия си бутик

"Устойчивостта и луксът не трябва да бъдат конкуриращи се концепции"...

All About Life преди 5 години

"Колкото повече работя, толкова повече късмет имам", разказва Габриела Хърст. Минаха едва три години откакто дизайнерката откри едноименния си бранд, а тази седмица първият й бутик е на път да отвори врати на един от най-отличителните адреси в Манхатън - Мадисън Авеню 985 - в съседство с емблематичния хотел Carlyle.

Бутикът е плод на съвместната работа на Хърст и Захер Катержи, италианец със сирийски произход, директор и главен архитект в ZARI Architects, резултатът е пленителен - показно по равни части за изтънчения вкус и мисията за устойчивост на Габриела. Дело на Катержи са 10 пространства по Мадисън, но магазинът е първият, изграден изцяло природосъобразно, използвайки изцяло натурален и нетретиран култивиран дъб, без да бъдат намесвани синтетика и изкуствени химикали. Самият Захер описва проекта като лукс от най-висока класа. "Луксът, за който много хора избират да не мислят, е този, върху който ние съсредоточаваме цялото си внимание - той е в детайлите, в майсторството, в материалите и най-вече във вниманието, което обръщаме на околната среда." Отдадеността на Хърст към устойчивостта, разбира се, започва от дрехите: костюмите й са изработени от вълната на овцете в собствената й фамилна ферма, намираща се в Уругвай, и се изпращат в 100% разградими опаковки. Изработват се по поръчка в чисто новия бутик под шапката на прохождащия бранд.

Друг елемент, отличаващ бутика от тези в съседство, е централноразположеният У-образен диван на истанбулската дизайнерска компания Autoban, тапициран в бял кашмир. "Исках усещането в магазина да е като за уютен дом", разказва дизайнерката. И то е - тапетите по стените са изтъкани от кашмир с вълнени и копринени влакна; осветлението се приглушава автоматично на местата, на които не се регистрира движение; произведение на Джон Нюман (с който Габриела колаборира в изработката на скулптурирани обеци през пролетта на тази година) краси помещението заедно с ръчноизработен в края на 19-те век от прабабата на съпруга й килим. Въпросната семейна реликва доскоро висяла на станат в спалнята на дъщеря й и всъщност е основното вдъхновение за един от най-популярните и емблематични мотиви на Къщата - рибените кости.

Белият кашмирен диван е придружен от кокетна масичка, побираща богата колекция от бижута на марката, която е достъпна единствено в бутика. Уютното кътче гледа към огромен живописен прозорец, наблюдаващ неспирното движение по авенюто, голяма част от което спира само за да зърне приказното пространство. Намираща се в един от ъглите му, носеща двулицевия тренч от колекцията Есен/Зима 2018-та, кашмирен хенли тишърт, кожена миди пола и емблематичните David боти, добавящи допълнителни пет сантиметра към и иначе стройния й силует, Хърст споделя пред Никол Фелпс (критик на Vogue US): "Тук могат да се провеждат разговори, да се организират изложби или просто да се наслаждаваме на собствената си компанията. Същинската ни цел беше именно да създадем привлекателна среда, в която всеки да се почувства като у дома си."

Връщайки се обратно към темата за късмета, Хърст използва своя по най-добрия възможен начин - бутикът е поредното изключително доказателство. Толкова скоро след отварянето, разговори се водят около откриването на допълнителни магазини на бранда в Европа и Азия. Засега Габриела се съсредоточава върху Ню Йорк, но където и да се насочи след това, целта ще бъде същата: "Устойчивостта и луксът не трябва да бъдат конкуриращи се концепции."

More All About Life