Следва

Чуваме ги навсякъде: Кои са KAZKA?

Андрей Даниел: Места за срещи в Париж

Една загадъчна разходка из меандъра на Сена

Events преди 5 години

Ще разберем кои са потайните, нескрити, красиви и ежедневни "Места за срещи“ , според художника Андрей Даниел, които той ще сподели с нас в новата си експозиция в галерия "Нюанс", събрала 14 непоказани досега живописни платна. Ще ни „срещне“ с имагинерни и конкретни френски пространства, в които да се разходим и да разгледаме.

Идеите за създаването на тези сюжети се зараждат през последното пребиваване на автора в Сите Дез Ар през 2017г. Това е поредното посещение на художника в Париж, но този път той вижда „там” нещо ново, което го провокира и вдъхновява: френската столица, в целия й разкош, сякаш умишлено осеяна с места за срещи – навсякъде, до всеки ъгъл, по всяко време на денонощието. Някои от тях са злободневни, други - специални и дългоочаквани, трети - донякъде абстрактни, но същевременно - съвсем реални. И именно тези рандевута запълват артистичното френско пространство между творците и техните предци. И предлагат една виртуална възможност за преминаване между епохите в историята на изкуството, което във вечния град е неизбежно и безценно.


Снимка: Агенция Cross

За вдъхновението си , излято на 14-е живописни платна, Андрей Даниел споделя: „Разбира се, заглавието на тази изложба отново е опит за метафора. Защото тези срещи са въображаеми, в някакви други, някои ги наричат „духовни“, пространства. Места, в които опредметените фантазии са реалности, открити и напипани от наши предтечи и съществуващи за нас, като истинските дървета, треви или планини. Добре е да пътешестваме до тези места, които разширяват все по-стесняващия се свят и даже му придават някакъв смисъл."

Можем да станем част от романтичния вернисаж на Парижките „Места за срещи”, според професора по живопис в НХА Андрей Даниел, на 14. XI., от 18 ч., в артистичното пространство на галерия „Нюанс”. Изложбата ще ни очаква там от 15-и XI до 1-ви XII, 2018г.


 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.