Следва

Welcome to Sofia, съвременно японско изкуство!

„Четири флага” или каква е дигиталната живопис днес?!

Иновативни художници представят изложба с дигитални принтове

Events преди 5 години

В любимата ни галерия Червената ТОЧКА се открива изложба с дигитални принтове днес, в 19:30 ч. Авторите - Валери Петков, Димитър Иванов, Павел Попов и Светослав Петров са имена, познати в кино индустрията и дигиталната рисунка. И четиримата работят успешно в една, до голяма степен, затворена за галериите сфера – дигиталния и концептуален игрови дизайн. Техните фантазни истории могат се бъдат преживявани „offline” в галерията от 8-и до 24-и ноември, а дигиталните им картини ще откъсват реалността от зрителя и ще го пренасят в паралелен въображаем свят без модерацията на екрана.

Изложбата е предизвикателство към културата на браузването и бързата консумация
на образи и текстове в дигитална среда. Глобалната мрежа и новите технологии направиха така, че потребителят постоянно да търси и пренарежда обекти, снимки и образи. За свикналите с това темпо на визуално потребление, пренасянето на дигиталните образи на платно или хартия стопира времето и отваря пространство за съзерцание. Открива пролука във времето, посветена на детайла. Именно детайлите са главният герой на изложбата „Четири флага“. Картините и на четиримата автори са наситени със символи-истории, в които детайлите са в изобилие, а всеки един от тях – натоварен с отделен смисъл. Нужно е време, по-дълго от клик, за да се потопиш в историята от картината. Така „конвертирането“ на картините в аналогова изложба предоставя търсеното от авторите време.


Снимка от ФБ-страницата на галерия "Червената ТОЧКА" на сторибордистът Димитър Иванов, с дигитално намигване към предстоящото събитие

За авторите:

Валери Петков - концептуален артист и илюстратор, основна част от екипа на водещата компания за игри в Югоизточна Европа. Завършва художествената гимназия ''Акад. Дечко Узунов'' в Казанлък и следва специалност „Анимация“ в НАТФИЗ. В свободното си време работи над собствени бордови игри. Първият му реализиран проект, с помощта на съмишленици, е ролевата игра с карти ''Wolfed''.

Димитър Иванов - сторибордист и концептуален дизайнер в киноцентър „Бояна“. Един от основателите на фестивала за дигитални изкуства „FUTURO” във Варна. Завършва Националното училище по изкуствата „Добри Христов“, Варна, следва специалност „Анимация“ в НАТФИЗ и „Рекламен дизайн“ в Националната художествена академия.

Павел Поповконцептуален художник и илюстратор под крилото на BONART STUDIO и също един от основателите на фестивала „FUTURO”. Работи по редица проекти в областта на гейминга, в свободното си време разработва свои собствени. Завършва Национално училище по изкуствата "Добри Христов" във Варна и специалност „Mетал“ в Националната художествена академия в София.

Светослав Петров - концептуален художник и илюстратор в гейм и кино индустрията. Част от проектите, които се свързват с неговото име, са краткият филм по разказ на Тери Пратчет „The Troll Bridge“, както и ролевите игри „Dungeons and Dragons“, „Pathfinder“, „Radokai“, „Shadow of the demon lord“ и др. В момента работи в Snapshot games София по последната им игра „Phoenix Point“. Завършва Националното училище по изкуствата „Добри Христов“, Варна, и специалност „Анимация“ в НАТФИЗ.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?