Следва

Трансформърс: Представи си Нора Недкова

Upgrade-ът, от който се НУЖДАЕМ: Юпитер в Стрелец от днес

звездите ни говорят...

Astro преди 5 години

Юпитер е най-голямата планета в соларната ни система и разглеждайки я чисто астрологически, сферата на влиянието й подхожда и отговаря напълно на размера. Ескпанзивната енергия на червения гигант, чийто ефект повлиява вярата, мъдростта, истината и разпространението на информация, често разкрива неочаквани истории, които после разказва на света.

От октомври 2017-та Юпитер пребиваваше в Скорпион, наблягайки на колективното цяло във влиянието си и изкарвайки наяве тъмни и трудни за приемане истини.

Астрологът Кимбърли Пита Дюхърст отбелязва, че Юпитер навлиза в Скорпион точно по времето, когато избухна скандалът с Харви Уайнстийн и цялата история около упражняваното от него сексуално насилие, което от своя страна доведе до разкритието на не малко подобни истории, свързани с множество други известни публични личности. По стечение на обстоятелствата тази поредица от изключително грозни разкази вдъхнови зараждането на движения и организация като #MeToo и Time's Up. В този ред на мисли изминалата година безспорно беше вдъхновяваща и окуражаваща за всички жертви на сексуален тормоз, нападения и насилие, но също и година, изпълнена със съкрушителни разкрития и шокиращи заглавия. Общото е, че всичко се случва под влиянието на Скорпион.

От днес, 8-ми ноември, Юпитер пренасочва потока си на енергия, премествайки се от Скорпион в Стрелец, знакът на приключенията, философските идеи и израстването. Това, разбира се, не означава, че публикациите рязко ще станат хиперпозитивни и строго развлекателни, но оттук нататък се открива много по-голямо поле за изява на положителни истории.

Положението на Юпитер в земния знак, предполага по-големия интерес на всички ни към разширяване кръгозора на мислене, към това да сме по-отворени към научаването и усвояването на нови знания и умения и към обмислянето на все повече нови и нови перспективи. Червеният гигант ще задържи тази си позиция цели 13 месеца, което означава, че следващата година ще премине в преследване на интересите на Стрелеца: комуникации извън граници, оптимистичен поглед към света в общ план, едно приповдигнато и същевременно лежерно отношение към всички задачи.

Ако питате нас, разположението на Юпитер в Стрелец звучи повече от прекрасно - но идва и със своите негативи. Марс, планетата на действията, се настанява в Риби на 16-ти ноември, създавайки астрологически аспект, познат като квадратура: когато две планети образуват квадрат, се предполага, че между тях няма да липсват напрежение и конфликти. В случая на тази определена квадратура съществува възможност Марс да помрачи целия блясък на Юпитер. Въпреки че по принцип Марс е много енергична планета, когато се намира във воден знак като Риби, може да послужи като заглушител за "шествието" на Юпитер по време на престоя му в Стрелец. Кимбърли Дюхърст онагледява посланието на този с аспект със ситуация от живота, когато се опитваме да запалим огън, но кибритените клечки, с които разполагаме, са влажни. Така че не се учудвайте, ако стартът на тази позиция, Юпитер-Стрелец, не е кой знае колко зрелищен. И все пак отчаянието е напълно излишно - просто трябва да изчакаме този начален период да отмине.

На 31-ви декември Марс се мести в огнения Овен, давайки тласък на страстта и разрушавайки този опасен квадрат с Юпитер. Освен това Венера навлиза в Стрелец на 7-ми януари, променяйки настроението към още по-креативно и позитивно. "Можем да започнем януари много оптимистично", разказва Дюхърст. "До 7-ми вече ще сме започнали да наблюдаваме много красиво развитие на нещата. Очаква ни красив и разпален януари." В първия месец на годината ще имаме възможността осезаемо да усетим подема на Юпитер. Не се учудвайте, ако внезапно изпитате желание да пропътувате разстоянието до другия край на света или да се запишете на курс, даващ ви неподозирани досега умения. Само се уверете, че смелите ви действия, няма да ви струват много скъпо в последствие.

Ако трябва да обобщим: въпреки че Юпитер няма да заеме позицията си в Стрелец, озвучен от фанфари, приемете го като wakeup call, за да започнете планирането на един забележителен януари отсега. Във всеки от нас живее по един малък авантюрист - задайте си въпроса какво иска да постигне вашия тази година?

More Astro