Следва

Най-доброто с ретинол в момента? Intensive retinol!

#tobeCOCOgirl: Анамария

COCO Dry Bar и COCO Nail House са от онези местенца, чиято атмосфера усещаш още преди да прекрачиш прага; настроението му те зарежда позитивно поне до следващия разкрасителен “сеанс” и няма начин  енергията му да не те завладее…

Beauty News преди 5 години



COCO
е усещане, енергия и преживяване, които могат да се усетят най-силно на място и чрез COCO момичетата, въплъщаващи енергията на този любим спот. След като вече ви представихме първата #COCOgirl, Десислава, е редно да пристъпим към опознаването на още едно момиче, чийто живот е приятно и пряко обвързан със салона – Анамария.



Да, така се изписва името на нашето COCO момиче, което се „опитва“ да прикрие цветната си същност с дрехи в тъмни цветове, но не успя да я скрие от нас – израснала е в куклен театър и колекционира детски книжки; двете гривни Pandora на фината й китка преливат от най-различни талисмани, които грижливо събира, а по професия е ПР специалист. В момента е по майчинство, а много скоро ни призна, че й предстои нова крачка, която е свързана пряко със салоните COCO.



Връзката с COCO до голяма степен е свързана с работата й, но не може да бъде наречена служебна – всичко е лично и, както тя се изразява, магично. Ава, дъщеря й, вече е клиент на салона със сериозна заявка да бъде следващото ни #COCOgirl, въпреки че е на едва 11 месеца. Както вече си личи, Анамария е успяла да обвърже някои от най-важните моменти и събития в личен план с COCO Dry Bar и COCO Nail House. Как? Така>>>

View Sofia: Майчинството е прекрасен повод да се отдадеш на кратка пауза от забързаното работно ежедневие, към което си била привикнала, но виждаме, че грижите за Ава (които със сигурност са също толкова ангажиращи и отговорни, колкото и задълженията на един корпоративен ПР) не отнемат и капчица от енергията – или поне не видимо. Така ли е наистина, или в COCO се презареждаш?
Анамария:  
Опитвам се да запазя енергията си. Определено не съм човек, който обича да си почива, обичам действието и явно и дъщеря ми е така, защото не може да се задържи на едно място за повече от няколко секунди. Дейно мъниче е и истината е, че понякога имам голяма нужда от време само за мен, тук си давам необходимата почивка и презареждане.



Ава се роди на 11-ти декември, изписаха ме на 14-ти, а аз още на 15-ти бях тук за така очаквания коледен маникюр – имах остра нужда да се погрижа за ноктите и самочувствието си, след като стриктно спазвах препоръките на лекарите да нямам лак за нокти по себе си по време на раждането и се лиших от това удоволствие за цял месец. Всъщност, идването ми беше цяло преживяване и не заради Ава, а просто защото по това време такситата бяха абсолютен мираж, аз закъснях страшно много, но явно съм звучала толкова отчаяна, че момичетата обещаха да ме чакат, колкото е нужно (смее се).

V.S.: Съмняваме се да е само заради това – толкова лични неща те свързват с COCO – смеят ли да ти откажат. На самите момичета им е интересно с какво ще ги зарадваш при всяко следващо посещение, не е ли така?
А.:
Надявам се да е така. С годините изградих  специална връзка с Гери, с момичетата, със салоните като цяло. Това може би доведе и до една голяма промяна, която ще настъпи при мен с началото на новата година, която е пряко свързана с COCO.





V.S.: Подочухме разни истории, докато чакахме да приключите с грима, тръпнем в очакване вече да ги чуем и от първо лице.
А.:
Всъщност работата ми ме доведе тук. През 2016-а година започнах да работя по комуникацията на един от дългогодишните клиенти на агенцията, в която работя. По традиция всяка година се организира педикюр събитие за медии и блогъри, за да се даде подобаващ старт на летните дни и емоции. Бях сигурна къде искам да се проведе тази година и се заех със задачата да представя магията на COCO и пред клиента ми. Повярвайте ми не беше нужно дълго да го убеждавам.  В интерес на истината до този момент не бях посещавала салона, само тайничко (и не толкова) бях надниквала отвън и следях каналите им в социалните мрежи, но бях абсолютно убедена, че това е мястоТО и определено не сбърках. Всички страни останаха доволни и така вече трета поред година събитието се осъществява точно тук. И така от работен ангажимент връзката ми с COCO се превърна в много лична, истинска и приятелска афера.





V.S.: Ние искаме продължението на тази афера, защото научихме по-солидна информация – как така всяко ключово събитие в живота ти по някакъв начин успява да се свърже с COCO? Каква магия се случва тук?
А.:
И аз не знам каква е рецептата, просто цялото място е магично. Иначе сте прави, всички по-лични моменти научавам, осъзнавам или направо преживявам тук. Научих по доста забавен начин, че съм бременна – родена съм на 29-ти март и по стечение на обстоятелствата на този ден по традиция имам събития за някои от клиентите ми и празненството се измества в първия удобен момент след това. През 2017-а отпразнувах празника си на 1-ви април, в едно много специално място за мен, което съвсем скоро ще отвори вратите си отново. Точно там и разбрах голямата новина. Най-близките ми приятелки  ми подариха три детски книжки, при което аз изразих съмнение дали наистина няма да влязат в употреба, а те взеха, че отидоха и купиха тест за бременност от най-близката денонощна аптека.

И така, уж на шега направих теста, който излезе положителен, последва втори, после трети…все положителни. По смаяната ми реакция и виковете на приятелките ми приятелят ми разбра, че ще става баща. Не беше първоаприлска шега. За да се уверя напълно си записах първия възможен час, за да получа потвърждение от лекар. А, след това... познайте къде имах записан час… в COCO.  (Посочва ни Ели и мястото, на което е седяла). Не се стърпях, признах си вълнението. Съответно можете да си представите как реагира огромна група жени на подобна новина. Настана празник и когато си тръгвах, всички плачехме от щастие и въобще от факта, че сме осъществили толкова силна и сантиментална връзка за някакви си два часа. Сега разбирате защо за мен COCO е връзка, комуникация, усмивки, топли моменти и споделени емоции. Моминското ми парти беше тук, подготовката за сватбата, всяко лично събитие свързвам с COCO. Където и да ходя, каквото и да правя, задължително минавам оттук преди това, за да съм сигурна, че всичко ще е наред.

Припомняме, че именно моминското парти на Анамария е поводът за The Perfect Bridal Shower>>>


V.S.: Виждаме с очите си, а и в твоите, трепета, с който разказваш всичко това и се чудим как се изгражда подобна връзка и емоция? От самото начало, с времето, как?
А.:
И двете. Категорично. Когато прекрачих прага за пръв път, с влизането осъзнах, че това е място, което искам да направя свое, че искам да продължа да го посещавам и да изградя собствена връзка с него. Времето ми позволи това да се случи. Спомням си, при вида на розовото диванче и хилядите възглавнички, които заварих при първото си посещение, си казах, че искам да остана тук. Цялото преживяване в салона е различно – нещата се случват за теб, а не просто защото си поредният клиент за деня – има кой да те посрещне, да ти се усмихне, да ти направи кафе (всички знаят, че го пия с мляко и в интересна чаша), да те попита как си… Много е близко до мен като усещане и енергия, може би с това започва всичко.

V.S.: Откакто си COCO момиче, коя е най-дръзката промяна, на която си се решавала?
А.:
Със сигурност косата – в COCO Dry Bar момичетата ми съдействаха да я подстрижа доста късо или поне много по-късо от дължината, с която бях свикнала. Също така си купих специално розов бомбър за един цветен маникюр, което беше определено дръзка промяна за гардероба ми.

V.S.: Тези промени не идват току-така. С какво беше свързано и съответно помогна ли ти да се отървеш?
А.:
Със сигурност - не мога да кажа, че от промяната в косата дойде и промяната в живота, но през всички случаи помогна. Имах доста тежък период с неприятна поредица от доста тъжни събития и в един момент си казах „край, дотук беше, трябва да се отърва от тази енергия“ и разбира се, дойдох тук, а останалото е история.

V.S.: Ава посещавала ли е COCO или още си пазиш ревностно кътчето свобода?
А.:
Ава не само е идвала, а и вече е била на процедура. Може би най-смешното нещо наистина, което ми се е случвало тук – първият маникюр на Ава беше тук, защото аз не можех да й режа ноктите от страх, че е толкова малка и крехка. Звъннах на Гери, попитах дали приемат новородени на един месец, те ме убеди, че няма абсолютно никакъв проблем да дойда с нея, при което аз трябваше да се уточня, че искам да й запиша час, което няма как да се предполага (смее се). Ава за сметка на това се чувстваше много добре в ръцете на Ели, укроти се, успокои се… въобще, все едно не е моето дете.







Впоследствие отново е идвала с мен, но се старая да отделям това време за себе си, защото, Ава е е така да се каже дете с характер, малък живак, а тук е времето ми за почивка.

V.S.: Връщаме те по-назад в разговора, защо детски книжки? Каква е идеята?
А.: Обожавам детските книжки, за съжаление в детската ми библиотека не са останали много от старите издания и поради тази причина се опитвам да си ги набавя отново, за да може Ава да се запознае с част от детсвото на мен и баща й. С онези вълшебни илюстрации и аромат на стара хартия. Така дойде и идеята да си купувам всеки месец детска книжка, дори на сватбата ни бях помолила всички гости да ни подарят по една. В библиотеката на малката вече има много заглавия и се опитвам да й чета всеки ден, като ги пазя от малките й пръстчета, за да не трябва после книжките да минават през “шеф и кройка”. Много иска да вземе всички картинки от страниците.  

Освен това майка ми е куклен режисьор и детството ми премина в театъра и телевизията с куклите, декорите и костюмите. Също така, най-близките ми приятели ме наричат Пипи, защото обожавам да правя подаръци, дори и на рожденния ми ден…та детското винаги ще си е част от мен, няма къде да отиде, а и не искам.

V.S.: Кукленият театър е зародил тази любов в теб, а какво те направи COCO момиче?
А.:
По-скоро те, всички тук, ме направиха такова; накараха ме да имам самочувствие, да съм щастлива, да се чувствам комфортно – направиха ме COCO. За мен едно COCO момиче трябва да притежава техните дух и енергия, и аз се надявам, че поне малко вече съм започнала да го притежавам, защото наистина бих искала и аз да съм същата важна част за това магично място, каквато е то в сърцето и съзнанието ми.

More Beauty News