Следва

Детска рисунка може отново да се превърне в плюшена играчка с мисия в конкурса на ИКЕА

"Фотон" в София с най-многобройна публика

8:17 мин. е нужно на слънчевата светлина да достигне до Земята

All About Life преди 5 години

8:17 мин. ни бяха нужни да достигнем от Орлов мост до Интер Експо Център и по-конкретно зала 4. Часът е почти 23:30, събота вечер, а ние вече закъсняваме за едно от най-дългоочакваните събития в календара на столицата, а именно “Фотон”.

Всеки фен на твърдата електронна музика знае, че това е едно от събитията в живота, които не трябва да се пропускат. Изданието е седмо в поредицата, като българската публика бе най-многобройна от всички до момента.



Основателят на престижния лейбъл “Клокъуркс”, Бен Клок се обедини с титаните от Метрополис, за да ни поднесат зрелищно шоу, в което светлината и музиката са преплетени в едно неделимо цяло.

Пристигаме на входа, пред който огромна тълпа от усмихнати лица очаква да пристъпи в залата. Във въздуха се усещаше положителния заряд на хората, а от вътрешността се носеха плавни вибрации от вече започналия сет на Нева.



Скоростта, с която се движи фотонът, не зависи от неговата енергия, а от средата в която се движи

С влизането в залата пред нас се появи и сцената. От нея във всички посоки струяха снопове светлина, което създаваше впечатлението за космически кораб, който осветява своя път към космоса. Над главите на хората на равни отстояния с плавни пулсации премигваха лъчи, като сигнални светлини на писта за излитане.



Зад командния пулт на кораба бе хипнотизиращата Нева,която ни приканваше за пътешествие из Вселената. С всеки следващ тон тя майсторски ни въведе във вечерта и началото на пътуването. Плавно и постепенно скоростта на пулсациите се засилваше, като със светлинна скорост се пренесохме на друго място в друго време. Всичко уж беше същото, но някак се усещаше различно.

Неусетно дойде моментът и за първата ни спирка, за да поемем към нова фаза на нашето приключение. С нулево напрежение Фейз ни накара да се движим в абсолютен синхрон.



Масата на фотона в покой е равна на нула. На практика обаче не съществуват фотони в покой

За един час той успя да накара сърцата ни да туптят в един и същи ритъм с музиката, която той създаваше на живо. 

Придружени от мощен бас, навлизаме в следващия космически цикъл, в който властва антиутопията. На сцената излиза Родхед, който още с първата нота заяви своята позиция и ни втрещи. Зазвучаха мощни звукови вълни, които успяха да променят атмосферата за секунди. Сякаш бяхме в сцена от филм, в която армия се готви за битка.



Фотонът притежава двойствена природа

В продължение на четири часа преминахме през редица нюанси, които този господар на музиката бе подготвил за нас. Подплатен с лъчи светлина, сетът се превърна в пищно зрелище, от което загубихме тотален контрол над телата си.

Едва успели да си поемем дъх, зад контролния пулт на кораба -майка се възкачи и капитанът и главно действащо лице на вечерта, едно от най-харизматичните лица и императорът на тази светлинна галактическа сага - Бен Клок.



С ефектното си и мощно влизане той пое контрола над крайния етап от вечерта. В продължение на почти половин час, той ни хипнотизира - изпаднахме в транс, като интензитетът на положителните емоции бе реципрочен на развитието на музикалната картина. Сякаш с магическа пръчка той успяваше да изрисува в душите ни картини от други светове, да ни покаже нови измерения, които се сменяха с ударите на всеки бийт.

Енергията и импулсът на фотона зависят от неговата честота и дължина на вълната

Изминаха няколко дни от събитието, а все още настръхваме при мисълта за емоциите, които изпитахме в събота вечер. Все още се щипем и не можем да осъзнаем дали всичко е действителен спомен, или част от някой сън.



Колко от вас са изживявали онзи момент, в който сякаш властва безвремието? В който се чувстваш напълно свободен и щастлив, без да влагаш каквото и да е усилие?

На всеки пропуснал можем да кажем само едно - дори да не си фен на техно музиката, дай си шанс за нов вид емоции и посети някое от събитията на Метрополис. Няма да бъдеш разочарован. Отзивите в събитието го показват сами!

More from View Sofia

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 8 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 8 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.