Следва

R.I.P Стан Лий

W1: She loves you, yeah, yeah, yeah

На точно 15 реших да се взема в ръце и да пусна сам самичка първата си пералня, поемайки риска да избера градусите, перилния препарат, количеството и програмата... 

All About Life преди 5 години


Аз, далечната 1999-та

Е, беше грешка. Не че материята е толкова сложна, просто се изисква специално отношение и партньор в играта. Но докато стигна до истината... историята: 



До ден днешен си спомням мокрия кошмар, който извадих от пералнята машина: един тишърт беше обезобразен до такава степен, че не личеше какъв цвят е бил, но най-голямата ми болка си остава чисто нова жилетка ,тип „прегърни ме“, от вълнено-мохерна смес, по която очите ми изтичаха дълго, дълго. След едночасово пране на 60° и центрофуга, новата ми придобивка излезе с няколко размера по-малка (аз нося XS, така че, да). Дълго се надявах някак си магически да се „уголеми“ отново след като изсъхне, но уви, не стана. Стана, де, на куклите на по-малката ми сестра.



7 години, няколкостотин перални и още 3-4 неуспешни опита по-късно, все още се уча от грешките си – от време на време се случва на извадя някоя и друга боядисана дреха, но да речем, че е рядкост. Научих се що е то програма за ръчно пране, че дънките се перат наобратно, че плетивата не се увисват мокри на закачалка и, най-вече, че се пере по цветове, а не в реда, в който съм съблякла дрехите.



Силно се надявам да не съм единствената, минала по този трънлив път към опознаването на Пералнята. Не че се оплаквам и не съм благодарна за ценния житейски урок, който усвоих покрай загубата на въпросното плетиво, но ако някой ми беше казал, че мога ди мина и без тези знания и прането на ръка, щях съвсем отговорно (и доволно) да се размина с дългия обучителен процес. Все пак, на доста ранен етап от изпълняването на тъкмо тези домакински задължения се запознавам със система и уред, които да облекчат „мъките“ по принцип и нямам търпение да ги споделя с вас!





Можем официално да сложим КРАЙ на прането на една програма (която познаваме най-добре!) от страх, че нещо може да се обърка и да оставим любимите си дрехи в ръцете на професионалистите, които наистина си разбират от работата и безстрашно перат на висока температура. Ако не сте се влюбвали в перална машина, пригответе се, защото W1 е dream come true ,опре ли до  ЧИСТО.  



Дизайнът е едно на ръка – безупречен, както и при всички други уреди на Miele – изискан, отличителен и удобен, но лично аз за пръв път се впечатлявам толкова силно от функциите и всичко, случващо се вътре в машината. W1 общо взето прави всичко вместо нас – ние избираме програма, а оттам тя преценява точно колко време е нужно, както и колко перилен препарат е необходим – казахме, сбъдната мечта.





Единствената ни задача, работейки с W1 на Miele, е да настаним удобно дрехите си в барабана, тип „пчелна пита“ на уреда, да осведомим машината какво ще перем – в случая памучна риза, но гамата, от която може да избираме е богата: вълна, коприна, връхни дрехи, обувки, памук, тишърти, ризи. След като изберем от менюто вида на поставените в пералнята дрехи, имаме опция да отбележим каква точно е степента на замърсяване - тази функция ни се предоставя именно защото експертите на Miele са наясно колко вредно е за самите дрехи да ги перем супер често. За да се избегне бързото захабяване, ако дрехата няма нужда от силно третиране поради упорити петна и други замърсявания, пералнята сама избира колко време да продължи програмата и на какви обороти. В допълнение – барабани, моля – забравяме за вечното, поне десетминутно чудене колко точно перилен препарат да сложим този път. Вградената Twin Dos система на W1 преценява и това съвсем САМА.





В машината има "гнездо" за поставяне на специален двуфазен разтвор, заместващ праха за пране, което естествено трябва да се проверява от време навреме, но дори и тук тревогите не са много, защото смарт системата на W1 е изключително икономична. 



Лично аз нямам търпение да изпера любимите си копринени шалове в W1, които досега изпитвах страх да пусна дори на ръчно пране, с уговорката, че за по-фините материи използваме допълнителен препарат, за да улесним процеса - WoolCare.







Miele ни улесняват максимално и с друго тъй любимо задължение – гладенето. Функцията SteamCare на Miele използва пара, за да "изглади" дрехите деликатно и ефективно, преди да бъдат извадени от пералнята. Вследствие от това необходимостта от гладене с ютия доказано се намалява с до 50 %. За много тъкани гладенето дори става излишно.Така дрехите ни излизат не само перфектно изчистени и сухи, но и "изгладени" – готови за обличане, излизане и придружаващите ги подвизи.



Да обобщим: Miele W1 пести ценно време, усилия, ресурс… споменахме ли време?!; продължаваме - изисква минимална продуктивност пред пералнята от наша страна, предоставя безкомпромисно качество на изпълнението и със сигурност няма да повреди любимия копринен шал или топла жилетка (if I could turn back time…)

Визията, разбира се, не е без значение, а тази на W1 е изящество под формата на бяла техника: умна и красива!

Споменахме ли, че пускането на пералня вече може да се случи и без да се взираме в малкото "екранче", а през телефона? Ами да, може. Бързо, лесно и удобно чрез приложението Miele @ Home и функцията на W1, WiFi Conn@ct.



Не сме сигурни, че популярната фраза "мишката измести книжката" е общовалидна, но Miele W1 и функциите Twin Dos и WiFi Conn@ct, отсега нататък със сигурност изместват /мен поне със сигурност/ в прането…

More All About Life