Следва

From Paris with Love

Най-доброто с ретинол в момента? Intensive retinol!

Говорейки за по-добрата грижа за кожата и наистина ефективните методи за борбата със стареенето, ретинолът като термин неминуемо изскача в разговора.

Face преди 5 години



Чистата форма на витамин А притежава способността да прониква във външния слой на кожата и същевременно да работи върху подобряването на по-долните слоеве, където се намират колагенът и еластинът
(протеин, отговарящ за еластичността на кожата).

В елементарен превод действието на може би най-използваната и обсъждана съставка в бюти индустрията днес, се изразява в премахване на най-горния слой на кожата - епидермиса. Умиращите клетки изчезват, а на тяхно място се появяват нови и здрави такива. Кожата изглежда млада и сияеща, а дълбоките бръчки биват сериозно намалени.



Затова, прегръщайки "вълшебните" свойства на ретинола и познанията на истинските експерти във високия клас френска грижа за кожата, а именно Institut ESTHEDERM, надникваме с любопитство в новата им преобразяваща линия Intensive Retinol, представляваща интензивна терапия срещу дълбоки бръчки и фотостареене.

Със своето тройно действие в борбата срещу стареенето - дълбоките бръчки, неравната повърхност и скорошните белези, молекулата на ретинола заглажда епидермиса, изравнява повърхността на кожата и възстановява така желаните блясък и сияние. Умната употреба на продукта също така предотвратява кожната атрофия, едновременно прояснявайки цвета на дермата и намалявайки бръчките и фините линии.

Гамата Intensive Retinol отдава своята ефективност на комбинацията от две формули, пригодени за всеки тип кожа и особено подходящи за възстановяване на кожата след прекомерно излагане на слънце:

Серум-олио с ретинол

Чистият ретинол във формулата идва с оптимална концентрация от 0.3%, едновременно силна и нежна, за да пощади кожата от раздразване. Тук ретинолът е стабилизиран във висококачествени масла, подбрани заради високата си концентрация есенциални мастни киселини и естествени антиоксиданти:

• Масло от ливадина - богато на силно хидрофобни мастни киселини (ейкозен, ерукова, докозадиенова), изключително стабилни, те укрепват водонепропускливостта на кожната бариера.

• Масло от кайсиеви ядки пък - богато на есенциални мастни киселини (Омега -6 и 9), които омекотяват и ревитализират.

• Папирусно масло - съдържа в щедри количества олеинова киселина (омега-9). Високото му съдържание на токоферол осигурява естествена антиоксидантна защита, стояща в основата на красивата кожа.



Ефектът е видим почти мигновено, а най-добри резултати се постигат след двумесечна терапия с олиото и крема от серията. Епидермисът е загладен, блясъкът и бистротата на тена са възстановени, а бръчките и фините линии  - видимо намалени.

Нанасяме вечер върху лицето, шията и деколтето като първа стъпка от грижата Intensive retinol. През първите дни на терапията е възможно да усетим леко нагряване или дискомфорт, които можем да избегнем, смесвайки няколко капки от серума в интензивния крем с ретинол. Постепенно увеличаваме количеството серум, докато не достигнем количеството за нормална терапия.

Крем с ретинол


Комфортната крем текстура представлява втора стъпка от програмата „нова кожа“ през зимата. Формулата му с активна съставка 0.2% Витамин А палмитат (ретинолов естер) контролира сенсибилизиращите ефекти на ретинола, когато е необходимо.

Като резултат получаваме заглаждане дори на дълбоките бръчки, изравняване повърхността на кожата и възстановяване блясъка и бистротата на тена. Кожната атрофия е предотвратена, а цветът на дермата е отново здравословен и сияен.



Видео: Боян Кръстев
Стайлинг: Габриела Желева
Грим и коса: Vogue Vision by Mitko Damov
Модел: Цветослава/ Ivet Fashion MA

More Face