Следва

#ootd: Beyond the denim blue horizon

Tbilisi Пролет/Лято 2019: Tamara Kopaliani

Dress me for a night out…

Runway преди 5 години

Седмицата на модата в грузинската столица, Тбилиси, винаги е била различна и плодородна. Онова, което отличава афoрмиралите се там родни дизайнери, е разработването на ежедневни теми, но по различен, техно разбираем, подход.

Теорията още веднъж е доказана с новата колекция на Tamara Kopaliani, обръщаща внимание към модата битуваща в нощния грузински живот. Идеята за модно, нощно, секси и голичко вдъхновява Kopaliani да разсъждава в същата посока, предимно обхващайки ежедневните тафта, деним, габардин, коприна и плетиво като основни материи.

Дизайните са базирани върху основните конструкции в модата, пречупени през призма на изрязани, стриктни и леко геометрични силуети. Дрехите с предимно основната си фунция биват финиширани с различни разрези в пропорциите както и в контрастни съчетания.

Колекцията ориентирана към ахроматичната гама на черни, сиви и бели тонове, перфектно получава шик, нощно поведение чрез допълнението от акцентиращи виолетови, сини и сребърни отенъци.

Нощните девойки на Tamara Kopaliani, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Stella McCartney

Runway преди 1 месец

За да покаже пролетно-лятната си колекция за 2024-та, Стела Маккартни избра Marché Saxe-Breteuil, популярен парижки пазар на открито, където риба, сирене, хляб, дрехи и всякакви хубави неща се продават в четвъртък и събота. На първи ред дизайнерката покани представители на фирми, специализирани в новите технологии в производството на тъкани

Седмица на модата в Париж Пролет/Лято 2024: Hermès

Runway преди 1 месец

Не очакваме удивителни ефекти от колекциите на Hermès, но винаги се ентусиазираме от начина, по който Надеж Ване-Цибулски (Nadège Wane-Cybulski) ръководи женския отдел на топ марката в продължение на седем славни години. Концепцията й по традиция се опира на тихия лукс, който просто нежно и с едва доловим жест променя цвета, формата и структурата си