Следва

Love to quote: 'cause friends will be friends, right till the end

M-m-m!...MELTING LIKE CHOCOLATE

Какво е Коледа без омайващите сетивата ни и извикващи усещането за уют и топлина зимни аромати като тези на греяно вино, карамел, канела и разбира се: ШОКОЛАД!...

All About Life преди 5 години

Разтопени от удоволствие: точното описание на физичното състояние, което ще приемем на 6-ти декември по случай откриването на коледното дизайнерско събитие на ИВАН АСЕН 22. Чуем ли "шоколад и греяно вино" ние вече сме "ЗА", но повече за замисъла и идеята, стоящи зад ивента, научаваме в редовете по-долу>>>


Jar & Jam


Jar & Jam


Jar & Jam

В това, че шоколадите днес са толкова цветни, ще ни убедят създадените специално по вкусната тема работи на цели 20 дизайнери от екипа на дизайнерската платформа, които от 6-ти до 22-ри декември ще бъдат изложени в шоурума на ИВАН АСЕН 22. Дизайнерите ще приканват запалените си почитатели да "вкусят" интерпретираните в цветове и материи нови шоколадови естествени и екзотични съставки като куркума, бъз, люта чушка, салвия, кокос, мед, липа, цветя, бадеми, карамел, годжи бери... Вълшебното какао ще присъства в дизайнерските облекла и аксесоари под формата на шоколадови нюанси от тъмен през млечен до бял шоколад, съчетани с ароматните капучино, канела, карамел, и допълнени с изключително пъстроцветните естествени билки и подправки.


Prototype 23


Prototype 23

Дизайнерите Георги Флоров, Росица Мршич, Диляна Иванова, Динка Касабова, Инна Габровска, Славина Петрова, Милена Начева, Радостина Клинкова, Юлияна Янъкова, Мая Каранешева, Ива Григорова, Мария Попова, лейбълите Ham & Eggs, Prototype 23, Jar & Jam, nelmit, MINTY, GIZDA by Katya Lozanova, YOD by Yana Dvoretska и бижутерите Калина Филчева и Яна Ацевска (гост-дизайнер от Македония) се вдъхновяват от различните качества на шоколада: неговата типична растерна геометрична структура е инспирацията за десени – нови интерпретации на класическото каре или създаване на нов тип макрораета със строга и нестандартна геометричност. Те могат да бъдат в монохромна посока, да създават нов тип тъкан чрез сплитане на отделни раирани или карирани ленти или да са изключително цветни, експериментални, пикселизирани, тип пачуърк. Обемната структура на шоколадовите блокчета може да подаде идеи и за нов тип ватирани повърхности или отделни участъци.


Яна Ацевска


Яна Ацевска

Променливата форма на шоколада пък ще бъде интерпретирана в нови силуети и форми: Така както стабилното твърдо блокче шоколад може да се стопи, разтече и премине в абсолютно друго състояние, така и формата на дрехата може да се "обърка". Започвайки от ясна и геометрична, да премине в някоя част към размита и органична. От плоска в обемна, от твърда в мека... Да изглежда като "колаж, от който е изрязана част, която става самостоятелна композиция... пъзел, който не е завършен или е сгрешен умишлено. Линеарно и плътно, класика и поп, спорт и романтика, еклектично представени с интересен дизайн." (Наталия Живкова, „Jar & Jam”). Или пък да се превърне в "детайл, който стои някак си "нелогичен", но се вписва добре в кройката и променя не силуета, а самото излъчване на дрехата", разказва Радост Клинкова.


Радост Клинкова

Разбира се, от ИВАН АСЕН 22 се грижат освен за обонянието ни и за това да поглезим небцето си. Своеобразни "съучастници" в шоколадовото изкушение са най-добрите шоколатиери, GAVROSH GOURMET, които не само предоставят възможност за дегустация на вълшебно вкусни шоколадови хапки, а и се включват в креативната част на събитието, принтирайки мотиви от модната фотосесия на ИВАН АСЕН 22 с фотограф Петър Тановски върху шоколадови картички! Какъв по-вкусен и необикновен моден подарък за предстоящите Коледни празници? И тъй като чудният шоколад върви най-добре в компания на изискана напитка, бутиковите вина SEEWINES ще ни поглезят с welcome-drink BELLINI” - уникално просеко с пюре от праскови.


Радост Клинкова

В продължение на цялото събитие от 6-ти до 22-ри включително ще ни очакват още куп изненади като дегустационни вечери, дизайнерски уикенд на модния лейбъл CSC (15 и 16 декември), благотворителна акция и лични срещи с дизайнерите в преобразените от Диляна Иванова в духа на шоколадовата тема пространства на шоурума на ИВАН АСЕН 22.

Работното му време ще бъде от понеделник до петък от 16:00 – 20:00ч., а в събота и неделя от 14:00 – 20:00ч.

Вкусните модни изкушения ни О-Ч-А-К-В-А-Т!

More All About Life