Следва

come wrap your body around me

Resort 2019 - Roland Mouret

...непретенциозни силуети, улавящи по един или друг начин 30-тарската френска морска естетика...

Runway преди 5 години

Новата резорт колекция на Roland Mouret, която между другото вече може да бъде намерена в бутиците на бранда, се движи в същата посока като последните му няколко колекции, където флуидността, красивото и леко движение на материите като цяло застават в центъра. Акцентите в творчеството му през последните 20 години, а именно оригами формите и асиметричният завършек на полите, роклите и топовете, се наблюдават и тук, но поднесени по много по-олекотен маниер. Новата посока на творчество е категорично поета, а резултатите, поне засега, са изключително добри.

Самият дизайнер споделя, че черпи вдъхновение за line up-а от творчеството на френския фотограф и художник Жак Лартиг и любовната му афера с румънския модел Рене Перл. Тази посока пък се превежда под формата на непретенциозни силуети, улавящи по един или друг начин 30-тарската френска морска естетика. Наблюдаваме още и немалко интерпретации на пижамения тренд, който като че ли изобщо не напуска модния небосклон и вече може да се похвали с константно присъствие. Всички тези прекрасни силуети се разглеждат задължително в коприна и ярките тонове на изумруд, червено и кобалт>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.