Следва

Разговори на мекици: Димана Йорданова

Pampers дарява най-малките пелени в историята на бранда, създадени за най-крехките недоносени бебета

Първите пелени, специално създадени за бебета с тегло от 800 грама...

Health преди 5 години

Днес, на пресконференция в „Майчин дом“, Pampers обяви старта на мащабно дарение на специализирани пелени за недоносени бебета, което ще обхване 45 неонатологични отделения в цяла България. Американската марка представи първите пелени, специално създадени за нуждите на най-крехките създания и съобщи, че дарява над 350 000 от тях на преждевременно родените бебета у нас. Pampers Preemie Protection са единствените пелени в България, предназначени за бебета, родени през втория триместър на бременността с екстремно ниско тегло – от 800 грама. Брандът обединява сили с най-голямата специализирана АГ болница в страната - „Майчин дом“, в подкрепа на най-уязвимите бебета у нас.

Всяка година броят на недоносените деца в Европа се повишава, като в България преждевременно се раждат около 6000 бебета годишно. Поради тази причина Pampers си партнира със стотици медицински сестри от интензивни неонатологични отделения в САЩ, Канада и Япония и влага над 10 000 часа в разработването на Pampers Preemie Protection размер -3, която е с 40% по-малка от пелена за доносено новородено бебе.

„Още от създаването на първата ни пелена преди повече от 50 години, в Pampers сме посветени на щастливото и здравословно развитие на бебетата”, споделя Е. Юри Хермида, вицепрезидент на „Грижа за бебето“ за Северна Америка, P&G. „През 2002г. бяхме първият голям производител, който създаде пелена за недоносени бебета. Когато акушерките ни помолиха да проектираме пелена за бебета с тегло 800 г, всички бяхме изключително вдъхновени да създадем най-добрата ни пелена досега с грижа за най-крехките бебета.”

Новите пелени с размер от -3 са предназначени да сведат до минимум дискомфорта и да подпомогнат съня, позиционирането и медицинските грижи за недоносените деца. Централната част на специализираните пелени следва извивките на тялото и спомага бедрата да почиват удобно и да се развиват правилно.

„В Pampers работихме в тясно сътрудничество с болници, педиатри и медицински сестри в продължение на 40 години и знаем, че нежното, любящо докосване е от съществено значение за здравето и развитието на бебето“, споделя Ейми Тали, старши научен сътрудник в P&G. „С нашата най-нова и най-малка пелена, имахме за цел да отговорим на много от уникалните потребности на недоносените бебета и медицинските лица, които се грижат за тях. Резултатът е пелена, създадена да осигури комфорт и защита, без да пречи на медицинската помощ - да предложи малко любов на най-уязвимите бебета.“

Специализираните пелени ще достигнат до 30 града в страната, като целта е дарението да покрие нуждите на болниците до края на 2019 г. „Иновациите не са само въпрос на технологии, а преди всичко начин на мислене. Затова сме щастливи, че в България, в „Майчин дом“, вече има продукти и консумативи, направени с мисъл за най-малките не само по възраст, но и по размери българчета“, коментира д-р Станислава Хитрова, клиника по Неонатология, „Майчин дом“. Дарението се извършва и с подкрепата на Фондация „Нашите недоносени деца“.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 6 дни

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.