Следва

Големият български карикатурист Генчо Симеонов представя изложба в НДК

Our russian lover: Баришников идва в София!

Aleksandr Petrovsky is that you?!?!

Events преди 5 години

Без проблеми ще отидем с него в Париж, въпреки определени обструкции, защото още откакто го видяхме искахме да се ожени за нас.


Михаил Баришников a.k.a russian lover-ът на Кари от "Сексът и градът" идва в София. Началото на 2019 г. ще бъде белязано от гостуването на световноизвестния балетист, хореограф и актьор.

Гастролът му с нашумялата постановка “Бродски/Баришников”, която е с режисьор прочутият Алвис Херманис, е наистина безпрецедентно събитие за България. 

Спектакълът ще се играе на сцената на Софийската опера и балет. Датите са 19 и 20 януари 2019 г., организатор е продуцентска къща “Артишок”, а вие, както и ние, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СТЕ ТАМ, освен, ако не искате да съжалявате до края на съзнателния си живот, а и след това.

"Баришников по уникален начин пресъздава с глас и движения поезията на Йосиф Бродски" пише за спектакъла Wall Street Journal. Според Financial Times "Постановката е хипнотизираща меланхолия", а режисьорът Алвис Херманис казва, че "това, което Миша прави с тялото наподобява своеобразна, спонтанна електрическа енергия".


От 2015 г. моноспектакълът обикаля световните сцени, играе се с нестихващ успех, а билетите се разпродават за броени часове. "Тази постановка е специален момент в моя живот - преход от балетната игра към театъра", споделя самият Баришников.

Режисьор на спектакъла е Алвис Херманис. Според концепцията му сцената наподобява прекрасна зимна градина, от която гениалният Баришников произнася стихове и проза на своя дългогодишен приятел от емигрантските години в САЩ - Йосиф Бродски. Освен с пластичните си умения, Баришников изненадва с таланта си на драматичен артист. Въздействащата му игра се допълва със записа с оригиналния глас на нобеловия лауреат - Бродски.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 3 седмици

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.