Следва

Xmas Special: Наоми, мама & още за Burberry

Resort 2019: Balenciaga

Във всяка една колекция талантливият Гвасалия обръща внимание на социални въпроси, засегнали обществото в този момент...

Runway преди 5 години

В новото предложение с наименование Resort 2019, дизайнерът с грузински произход обръща внимание на новонастаналия се проблем в САЩ. Именно, става дума за радикалното отношение към трансджендърите и стриктното полово определяне спрямо гениталиите.

Обхващайки проблема, Демна графично обръща внимание, вкарвайки го като символ върху майсторски изработените сини и розови чантички. Създадената дори 6 месеца по-ранно колекция никак не бяга от известната Balenciaga стилистика.

Креативният отново играе с пропорциите, съчетавайки както плътно прилепнали така и обемни и увеличени линии. В множеството, ориентирано към модата като усещане, характерна е и играта с материи вариращи в полето на габардин, вълна, трикотаж, плетива и кожи.

Ситуирани в кино син и зелен сетъп, предложенията по никакъв начин не се вписват в определима цветова гама заради полигамията на всичките съществуващи цветове. Колекцията обръща внимание на монохромни в контраст с многоцветни принтирани разработки, актуални като тенденция за сезона.

Измиваме очите си със силна доза мода от Balenciaga, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 седмица

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.