Следва

Xmas Special: Наоми, мама & още за Burberry

Resort 2019: Balenciaga

Във всяка една колекция талантливият Гвасалия обръща внимание на социални въпроси, засегнали обществото в този момент...

Runway преди 5 години

В новото предложение с наименование Resort 2019, дизайнерът с грузински произход обръща внимание на новонастаналия се проблем в САЩ. Именно, става дума за радикалното отношение към трансджендърите и стриктното полово определяне спрямо гениталиите.

Обхващайки проблема, Демна графично обръща внимание, вкарвайки го като символ върху майсторски изработените сини и розови чантички. Създадената дори 6 месеца по-ранно колекция никак не бяга от известната Balenciaga стилистика.

Креативният отново играе с пропорциите, съчетавайки както плътно прилепнали така и обемни и увеличени линии. В множеството, ориентирано към модата като усещане, характерна е и играта с материи вариращи в полето на габардин, вълна, трикотаж, плетива и кожи.

Ситуирани в кино син и зелен сетъп, предложенията по никакъв начин не се вписват в определима цветова гама заради полигамията на всичките съществуващи цветове. Колекцията обръща внимание на монохромни в контраст с многоцветни принтирани разработки, актуални като тенденция за сезона.

Измиваме очите си със силна доза мода от Balenciaga, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: Acne Studios, смелост за носене

Runway преди 4 часа

Кожата и денимът са двата стълба, върху които Acne Studios се основава (и се чувства страхотно) от основаването си в края на 90-те години. Но вчерашното шоу е ясно потвърждение, че марката има какво да надгради. 

Седмица на модата в Милано Есен/Зима 2024: примитивите на Marni

Runway преди 2 дни

Франческо Рисо изпитва необходимостта да направи исторически скок към произхода на човека. На Седмицата на модата в Милано в хартиената пещера Marni дефилира мъжката и женската колекции Есен/Зима 2024/25. Специални гости на шоуто бяха Кание Уест и съпругата му Бианка Ченсори.