Sex After the break up? Може или не е ок

Sex After the break up? Може или не е ок

?

Моделът не е нов, при това е повтаряем: независимо, че сте разделени, все още изпитвате взаимно привличане, и в някакъв момент се оказвате в едно легло с бившия. И ако раздялата е станала по оправдани причини, се появява неприятното вътрешно чувство, че току що е направена ужасна грешка. Направо христоматийна.


Но интимните отношения с бившия може и да не са така разрушителни, както сме свикнали да мислим. В крайна сметка, те не задължително ще попречат на окончателната раздяла. Фактът се потвърждава от последните изследвания, резултатите от които бяха публикувани в списание "Archives of Sexual Behaviour". Това важи и за онези, които все още в известна степен се въртят мислено и енергийно около отминалите отношения и изпитват тъга по партньора, с когото са се разделили.

Изследователи от университета Уейн в Мичиган провеждат два експеримента, със задачата да систематизират последствията от секса след раздялата. В първия се анализират отговорите на 113 души, току що преживели разрив с половинките си. Предложено им е да попълнят онлайн-анкета, която съдържа въпроси и за това, дали са имали физически контакт с бившите си, какво са изпитали след случилото се, и доколко силна емоционална връзка с партньора си са почувствали предвид провалените отношения. Във второто изследване участниците са помолени да разкажат за реалните си сексуални контакти или опити за такива с предишните им гаджета. Питат ги още дали са почувствали емоционална привързаност към тях в период от поне два месеца след случилото се.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.