Следва

Faster.Smarter. Easier: HiAI 2.0

White Walker by Johnnie Walker

Изпратете гарван – шотландското уиски завзема кралството!

Food преди 5 години



Johnnie Walker представи новото си уиски White Walker
, създадено в колаборация с HBO® и сериала „Игра на тронове“. Лимитираната серия шотландско уиски е вдъхновена от най-енигматичните и страховити герои на хитовия сериал – Белите бродници (White Walkers), и е тук, за да зарадва феновете, тръпнещи в очакване на финалния сезон.

Известна с ледените си, сини очи и предвождана от Краля на нощта, армията на Белите бродници приижда от Замръзналия север, водейки подире си зимния мраз, а с него и лимитирана серия уиски, която превъплъщава ледената им обител. Уискито White Walker е дело на уиски специалиста Джордж Харпър и малък екип от експерти в блендването на уиски от дестилерията на Johnnie Walker. Създадено е с идеята да бъде сервирано директно от фризера, за да пресъздаде усещането за смразяващото присъствие на Белите бродници.



Бутилката ни отвежда в Замръзналия север с ледения бял дизайн и емблематичния „Крачещ човек“ на Johnnie Walker, предрешен в броня, за да се впише в армията на Краля на нощта. Феновете ще си припомнят, че „Зимата е тук“, благодарение на специално мастило, което разкрива тайните си слова, когато бутилката достигне ледени температури.

Уискито има нотки на карамелизирана захар и ванилия, червени горски плодове, примесени с овощни плодове и характерните черти на едномалцовите уискита от Cardhu и Clynelish – едни от най-северните шотландски дестилерии. Джордж Харпър използва Замръзналия север като отправна точка за създаването на White Walker by Johnnie Walker. По думите на експерта, уискитата на Clynelish са преживели много сурови шотландски зими, също като Нощната стража, патрулираща отвъд Вала, затова първата стъпка от създаването на това уникално уиски започнала именно оттам.

Cheers!

More Food