Следва

Специален брой на списание AMICA e посветен на Хората

Малки тайни ще се разиграват по разкази на Елена Алексиева

Спектакъл по текстове на Елена Алексиева ще представи режисьорът Снежина Петрова, който ще се играе в...

Events преди 14 години

Спектакъл по текстове на Елена Алексиева ще представи режисьорът Снежина Петрова, който ще се играе в камерната зала на Младежки театър „Николай Бинев” на 10 октомври, събота, от 19.30 часа. Постановката е част от програмата на театъра „Панаир на младите”, която ще реализира подобни проекти от 9до 15 октомври.

Участват младите актьори, дипломанти от бакалавърска програма „Театър” на НБУ, Ева Демирева, Марта Каменова, Илина Перянова, Даниела Ганчева, Асен Стоев, Катя Митева и Данаил Григоров.

„Малки царства” е заглавието на спектакъла и разказва с иронично намигване за собствените ни страхове и фантазии, за несбъднатите желания и за онзи друг живот, който все искаме, но не успяваме да изживеем.
Включва разказите на писателката сборниците „Читателска група 31” (2005) и „Синдикатът на домашните любимци”, който издателство „Колибри” пуска догодина.

Големите неща се случват в малки царства, а всяка история е едно малко царство. Тръгнеш ли да търсиш онова, което си изгубил в него, лесно се изгубваш сам. А намериш ли го, то вече не е същото.

Ако искаш да научиш подробности за творчеството на Елена Алексиева, виж нашето face to face интервю с авторката.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?