Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 19.11 - 25.11

Всеки може да се включи: помощ за недоносените бебета

За първа година у нас в СГХГ се проведе „Вечер на чудесата“част от кампанията „Големи чудеса за малките герои“ на фондация „Нашите недоносени деца“

All About Life преди 5 години

Редица известни личности, партньори, дарители, медии и посланици на кампанията уважиха благотворителната инициатива в подкрепа на малките герои.



По време на събитието Нина Николова – Председател на фондацията, разказа повече за постигнатите до момента резултати през годините и благодари на всички присъединили се към каузата водещи неонатолози, посланици и дългогодишни партньори, допринесли за успеха на кампанията, като им раздаде специални плакети и грамоти.



„За нас е много важна подкрепата, която получаваме и изключително много сме благодарни на всички, които от скоро или от дълги години ни подкрепят и с Вечерта на чудесата искахме да им го покажем!“, сподели Нина Николова.
Тя представи още и планираните дейности и цели на тазгодишната кампания, а именно набиране на средства за закупуване на необходимата животоспасяваща апаратура в неонатологичните отделения в страната, изграждане на семейни стаи в болниците, които да позволят на родителите да бъдат с децата си по време на техния продължителен болничен престой и подпомагане на работата на семеен център за недоносени деца “Малки чудеса”.



Сред гостите на събитието бяха голяма част от посланиците на кампанията Михаела Филева, Силвия Митева, Ива Екимова и други, представители на партньорите и дарителите на кампанията, също и така важните за малките герои лекари – проф. Слънчева, доц. Георгиева, доц. Мумджиев, д-р Аргирова и много други гости, дошли да подкрепят каузата на кампанията.



Водещ на „Вечер на чудесата“ бе Милена Златкова от „Тройка на разсъмване“ и дългогодишен посланик на фондацията, а своята подкрепа с песни отправиха две от лицата на „Големи чудеса за малките герои“ –  Маги Джанаварова и Славин Славчев.





На събитието бяха представени клиповете на посланиците, в които те призовават за подкрепа на недоносените деца чрез дарения и събиране на средства за каузите на фондацията. Над 6000 е броят на недоносените бебета, родени в България всяка година. 30% от тях получават тежки увреждания, а над 50% получават различни по-леки дългосрочни проблеми, които с адекватна ранна интервенция са преодолими.

Всеки може да се включи в кампанията „Големи чудеса за малките герои”, като направи своето дарение на специалната платформа www.donate.premature-bg.com или със DMS BEBE на номер 17 777 за абонати на Telenor, Vivacom и A1.

 

More All About Life