Следва

Европейски форум на модата за първи път у нас

Versace Пролет лято 2010

В тази колекция Алиса в страната на чудесата попада в един Бароков свят и открива място, където въображението...

All fashion преди 14 години

В тази колекция Алиса в страната на чудесата попада в един Бароков свят и открива място, където въображението експлодира в ярка смесица от щампи. Те се редуват, преплитат помежду си и смесват в един безкраен водовъртеж - сякаш части от пейзаж, съставен от оптически илюзии и миниатюрни десени.

Дамската колекция Versace Пролет/Лято 2010 е изключително секси, в цветовете на дъгата. Тя носи къси поли с бродерия и преплитащи се мини верижки, докато супер тесните панталони служат като „втора кожа”, а късите рокли идват с изискани детайли.

Интригуващи и блестящи цветове – като флуоресцентни оттенъци на оранж и розово – насочващи вниманието към изразителната пластика на стреч платовете, супер-фин памук и жарсе. Използват се шампи „mix and match”, които имат привидно безкраен избор от комбинации, създаващи илюзия за непрестанно движение елементи като метални плочки и мини верижки.

Огледайте се за топ от жарсе с щампи, с дълбоки, огледални метални маншети и мини пола от лазерно гравирана кожа с преплетени малки верижки за бляскав оптичен ефект. Якетата с десен „Тотем” са вталени, с метални елементи и скрити ципове, които се носят с клинове в бяло или черно.

Във вечерните облекла също се използват живи цветове: тюркоаз и блестящи тонове на розово и праскова. Роклите от шифон с корсет, преплетени с мини верижки, са допълнително разкрасени с цепки и драперии, или изработени с кожени триъгълници и метална мрежа, в добавка с възможност за затягане.

Чантите се предлагат в изключително богата селекция от форми, орнаментика, цветове и материали.
Във всяко отношение колекцията е смесица от фини, лазерно изрязани детайли, бляскави конусовидни метални елементи, мини верижки и специфична предизвикателна форма. Над всичко, обаче, стои завръщането на Медуза като идентифицираща емблема на Versace.

Този характерен похват от „Страната на чудесата”, а именно играта с щампи и материали е също толкова забележим в обувките с 18 см. ток. Гетите са създадени от кожа от питон или напа, като са лесни за комбинация, както със сандалите с двойна връзка, така и с обувките до глезен, с лек мъжествен привкус. Всичко това внушава много силен визуален контакт, като много от моделите имат характерна подметка, за един по-аеродинамичен ефект.
 

More All fashion