Следва

Tbilisi Пролет/Лято 2019: Lado Bokuchava

Tbilisi Пролет/Лято 2019: Materiel

Минималистично, а световно...

Runway преди 5 години

Като един не много изкрящ, спрямо стилистиката си бранд, Materiel със сигурност може да се похвали със световните си успехи. Под закрилата на Farfetch и Browns, Materiel е първата грузинска марка, която ще стане част от Net-a-Porter.

Откритата през 1948 компания, първоначално създаваща костюми за държавната войска, набляга върху леко комерсиалната естетика подкрепена от острото грузинско поведение.

Lado Bokuchava и Aleksandre Akhalkatsishvili са дизайнерите, които създават произведенията на този бранд. Подходът им за третиране на модата обхваща контрастите от двамата дизайнери симбиотично приложени върху множеството предложения от класически форми на модни продукти.

Строгостта в комуникация заедно с фрагилността образува силуети с изискана мъжка линия както и леки, феерични, дамски форми. Противоположеността бива изразена дори в подбора на тъканите, обхващащи памук, коприна, габардин и кожа.

Цялото сътворено от Bokuchava и Akhalkatsishvili рефлектира строгостта дори и в подбора на цветовете изградили монохромни визии. Предложенията освен в черно, биват изработени в розови, сини, жълти, зелени и бордо нюанси.

Цялата колекция на успешния бранд Materiel, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.