Следва

Еди Слиман ще презентира мъжката си колекция за Celine отделно

Пролет/Лято 2019 - Comme des Garçons Comme des Garçons

Униформа за куклички...

Runway преди 5 години

На страни от главната линия на марката, за колекцията на подлинията Comme des Garçons Comme des Garçons, дизайнерката Rei Kawakubo избира една по-семпла посока от онова, на което сме свикнали.

Именно, вдъхновението идва от униформата предназначена за офис или пък училище. Наблягайки върху основните, изчистени форми, дизайнерка преплита собствения си талант за деконструктивизъм, изграждащ всяка една дреха от предложените.

Наподобяващи малко на creepy детски кукли, моделите показват line-up от 42 силуета с комбинация от близки до тялото, а също така и обемни, пречупени форми. Добавените на нестандартни места ръкави, джобове и яки, в рамките на различни модни продукти, биват перфектно завършени с характерните за офис строги кожени чанти и Питър Пан обувки.

По-минималистичната колекция на Kawakubo очаквано е изразена чрез доминантния черен и бял цвят. Игривото, училищо поведение получава истински образ чрез ползването на сини, червени и сиви нюанси, в повечето случаи представени като десени.

Цялата колекция модерни униформи на Comme des Garçons Comme des Garçons, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.