Следва

Love to quote: Война и мир, и после какво?

Броени часове преди DIBLA DESIGN AWARDS 2018 миналогодишните победители споделят своите тайни за успех

Броени часовете преди Церемонията по връчването на Националните награди за интериорен дизайн Dibla Design Awards победителите от миналогодишното издание на съревнованието разкриват своите тайни за успех и смело отговарят на въпросите на платформата „Дибла“...

All About Life преди 5 години



Ина Дамянова, победител в категория Апартамент, проект "Частен апартамент"

Как Ви стимулира признанието да спечелите първа награда в категория „Апартамент" на „Жилищен интериор"?
- Чувствам  се горда с тази награда и мога да кажа, че тя промени моето лично самочувствие като дизайнер, отвори вратата на желанието ми да взема участие и в други конкурси, както и ме направи по-уверена, че съм на правилния път. Не е и за подценяване и фактът, че това повлия и върху самите ми клиенти.

арх. Анна Неврокопска, победител в категория Фамилна къща, проект "Каменната къща в Созопол"

Включихте ли се в съревнованието Dibla Design Awards и тази година и ако да - защо?
- Реших да участвам и тази година, защото ми харесва форматът на Платформата. Благодаря ви за възможността да се запозная с творчеството на колегите в България, както и със самите тях. Лесно е човек да се впусне в работното си ежедневие и да се откъсне от цялото. Считам, че "Дибла" допринася за изграждането на устойчива дизайнерска и проектантска общност.

Funkt Architects, победител в категория Заведение/Бар-Ресторант, проект "Бар Спутник"

От кого се учите, с кого се сравнявате в работата си?
- Учим се от големите имена в модернизма, не се сравняваме - това е белег на несигурност. Сравняваме се със себе си, преди и сега, дали сме станали по-добри или не.

dontDIY, победител в категория Магазин/Изложбена зала, проект "Drekka"

Ще видим ли отново ваши проекти, състезаващи се за наградите в съревнованието Dibla Design Awards и тази година?
- Включихме се в съревнованието за Dibla Design Awards и през 2018 г., защото професионалните обединения на национално равнище и редовните прегледи на реализираните проекти в дадена сфера са сред основните механизми за постигане на разнообразна, качествена и адекватна на времето професионална среда, която се самомотивира за по-нататъшно развитие.

DA Architects, победител в категория Офис/Работна среда, проект "Шоурум на Workspace"

Кое ви вдъхновява в работата?
- Една от хубавите страни на нашата работа е, че тя може да бъде вдъхновена и захранвана от множество стимули. От една страна, това могат да бъдат средата и природните дадености, от друга - предизвикателствата на самата задача, а от трета -  желанието на нашите възложители и партньори да постигнат качествен резултат и доверието, което ни гласуват. Но нещото, което освен вдъхновение ни носи и увереност, са успешно реализираните проекти, защото те са както нивото, което отразява нашия опит, така и летвата, която се стремим да надскочим с всеки следващ проект.

Красимир Капитанов, победител в категория Ресторант, проект "Raffy Walltopia"

Какво Ви донесе признанието от първа награда в категория „Ресторант"?
- Да спечелиш награда от една страна е удовлетворение и чест, но от друга е признание, което задължава! Награда като тази в категория "Обществен интериор" неминуемо води до пълна концентрация и поемане на огромна отговорност. Изкуството като цяло е мощен лост за упражняване на влияние върху голям кръг хора. В този ред на мисли, ние професионалистите, които правим обществени интериори не просто маркираме някакви красиви пространства, а отправяме послания!Градим естетически критерии, провокираме очаквания, отваряме нови възможности. Казано простичко, малко или много променяме хората. Когато сме били адекватни спрямо времето и пространството, в което живеем, означава че сме направили света и хората около нас малко по-добри, което за мен е и смисълът на всяко изкуство!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.