Следва

Ще ги женим: Бела & The Weeknd

Жълта, червена или зелена ябълка?

Открийте приликите и разликите помежду им!

Health преди 5 години

Ябълките са едни от най-полезните плодове и за да сме в крак с модата решихме, че би било добре да знаем какви са разликите между трите вида - червена, жълта и зелена.



Твърди се, че първите, отглеждали ябълки, са племена, населявали планините на Казахстан и хималайските предпланини. След това се появяват по течението на реките Тигър и Ефрат и в Кавказ, достигат Китай, Индия и Персия и в началото на XV в. стигат и до Северна Америка. Култивирането на плода реално тръгва от Мала Азия и после се появява в Египет и Палестина. По-късно ябълките се отглеждат в Гърция и оттам се пренасят в Рим и останалата част на Европа.



Съществуват повече от 100 сортове ябълки, но едва около 15 вида от тях представляват 90% от производството, съобщават от foodpanda .

В основата си, цветът на ябълката може да определи хранителните ползи, включително общото съдържание на фибри, антиоксиданти и витамин С.



Полифенолите помагат за поддържането на бактериалното равновесие в долната част на храносмилателния тракт и бактериите в червата повече от всичко, което помага да се определи здравето на вашата имунна система. Ябълките, отглеждани традиционно, имат повече пестициди, отколкото всяка друга култура - друга причина винаги да се купуват органични продукти.



Червените ябълки - те са с най-голяма ежедневна консумация, поради сладостта и цялостния си мек вкус.





Зелените ябълки - чудесна опция за готвене! Благодарение на твърдостта си са любимци на фурната. Смята се, че са най-хранителният вид ябълки.





Жълтите ябълки - в повечето са златисти на външен вид и имат предимно слаб сладък вкус. Подходящи са за направата на ябълков пай.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.