Следва

„Очарователните странности на другите“ от Алегзандър Маккол Смит

Дизайнерски кукли оживяват с „Альона в страната на Госпожите“

Художник-график ни среща с очарователните дами

Events преди 5 години

Ценителите на дизайнерски кукли могат да изживеят истинска приказка в срещата си с "Альона в страната на Госпожите". Изложбата ще се открие на 22.11.18, четвъртък, от 18.30 ч., в галерия „ТЕА АЛБА“.



Ще видим удивителните творения на художника Альона Петришка, съчетала в себе си неповторим талант и необятно въображение. Тя открива красотата, смисъла и достойнството в позабравените от другите неща и ги превръща в събития и животи на ангели и кралици. Страната на Госпожите е свят на съзиданието и доброто, в който ще се срещнат много сродни души.



За автора: Това далеч не е първата изложба на Альона, която изучава графика в Художествената гимназия "Акад. Илия Петров" и впоследствие завърша моден дизайн в НАТФИЗ. Като студент попива с широко отворени очи чудесата, които сътворяват куклените сценографи и въпреки, че е дипломиран художник, няма представа как се изработват куклите. Оттам тръгва любовта й към тях, за което признава: „Самоука съм, сама "откривам колелото". Альона прави куклите си вече повече от десет години, като първите са „Ей тъй, за подаръци на приятели. Започвам и те като че ли ме водят и сами си стават! Следващите занесох в едно магазинче и те взеха, че се продадоха!“, спомня си дизайнерът. Тя е основател и на несъществуващият вече, за съжаление, музикален "Нищо подобно фест" в Стрелча.

Една от куклите в предишни арт-сесии на Альона "Господин Тик-Так"

За събитието "Альона в страната на Госпожите" в галерия „ТЕА АЛБА“ може да следите тук .
 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?