Следва

#ootd: Oh! Chéri, chéri

Големите се отказаха от Dolce & Gabbana

it's getting worse...

All fashion преди 5 години

В средата на седмицата Dolce & Gabbana отмени шоу в Китай заради обвинения в расизъм, а ето че вече нещата около скандала излизат извън контрол.


Компания Yoox Net-a-Porter Group, която притежава Mr Porter, Net-A-Porter и Yoox, ще премахне всички дизайни на Dolce & Gabbana от продуктовата си гама.


Китайските онлайн търговци Alibaba, Yangmatou, Kaola, JD, Secoo, VIPshop и Netease също спряха да продават марката на своите платформи. В бутиците на италианската марка в Китай пък има засилени мерки за сигурност и присъствие на полицаи.

Dolce & Gabbana стартира кампанията #DGLovesChina в социалните мрежи в навечерието на шоуто си в Шанхай. Феновете, обаче, останаха силно възмутени от него, заради "стереотипния" образ на модела и опита на дизайнерите да "покажат на азиатците" как да използват пръчици.


Освен това на скрийншотве, разпространени в мрежата, се появи кореспонденция на Стефано Габана, в която той обижда китайския народ. По-късно дизайнерът заяви, че това не са негови думи, а профилът му е станал жертва на хакери, но така и никои не му повярва.

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.