Следва

Resort 2019: Marni

Pre-Fall 2019 - Etro

Ethno - Сontemporary - Etro...

Runway преди 5 години

Дизайнерката Вероника Етро назовава новата Pre-Fall колекция Artsy-Crafty. Именно Вероника използва най-различни елементи, съчетавайки ги на принципа на колаж върху една обща повръхност.

Новото предложение никак не бяга от утвърдените за марката емблеми, а още по-засилено подчертава техните значение и важност. Дизайнерката не се спира само на един регион за вдъхновение, а обхваща целия свят, за да въплъти богатството на фолклора, местните култури, флората и фауна върху един общ канвас.

Цялото набляга върху характерната хипи и бохемска стилистика, забележима още в самата линия и настроението на дрехите. Съчетанията от памук, коприна, жакард, габардин и деним са семпли по форма, но много смели и дръзки във визуалния образ създаден от изящните принове и десени.

Цветово колекцията трудно може да се ограничи заради използването на безброй вариации на наситени, вибриращи и деликатни тонове, взети назаем от съвременното изкуство. Интересен подход е ползването на точно определени характерни за авторите си нюанси: интензивно оранжево на Rothko, жизнено розово на Christo, ослепителното червено на Lucio Fontana и дълбокото енигматично черно на Alberto Burri.

Цялостен фокус върху етно-съвременната колекция на Etro, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 2 седмици

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.