Следва

Разговори на мекици: Станислава Коцева

Instagram обявява война на всичко FAKE: профили, лайкове & последователи

Закриват фалшиви профили, изпращат заплашителни сигнали срещу приложения-посредници...

All About Life преди 5 години

Фалшивите лайкове и последователи, с които някои от позлвателите на Instagram злоупотребяват все повече и повече, за да увеличат изкуствено аудиторията си, са най-приоритетната кауза, срещу която вземащите решения в социалната мрежа, започват да се борят усилено. Считано от вчера, компанията обяви, че започва тестовете на няколко нови визии за личните ни профили, с които ще цели да наблегне върху самите потребители, а не толкова върху броя последователи. Fair enough.

"Наскоро забелязваме все повече акаунти, ползващи приложения-посредници, за да увеличат публиките си. От днес започване да премахваме неавтентичните лайкове, последователи и коментари, генерирани от именно такива посредници, с цел изкуствено увеличаване на популярността. Изграждаме алгоритмни, които да ни помогнат в идентифицирането на акаутни, използващи подобни услуги, и премахването на неавтентичната активност."

Очаква се хаосът да нарасне със започването на тази "интервенця" - апликациите-посредници и акаунти в Instagram биват блокирани, което всъщност е същинско облекчение за честните потребители на мрежата. Подобни действия не могат да бъдат назовани като новаторски особено след като от Twitter взеха същите мерки съвсем наскоро - по-старата социална мрежа закри множество потребителски акаунти и намали броя последователи на стотици - включително и политически фигури като министър-председателят на Индия, Нарендра Моди, и председателя на Парламента им, Рахул Ганди.



Метричната система, "разбиваща" фейк акаунтите е Monthly Active Users (MAU) - в Twitter е вече въведена в екслоатация, докато в Instagram тепърва навлиза. "Правим го, за да подобрим преживяването. Имайте предвид, че фалшивите профили биват премахнати завинаги, което автоматично ги премахва и като ваши последователи." От социалната мрежа продължават: "През следващите няколко седмици може да откриете и разлики в профилите си, включващи променени икони, бутони и редизайн на цялостната визия. Съдържанието на профилите ви остава непокътнато - дишайте", гласи прес кит информацията от управниците в корпорацията.

Примери за потенциалните промени може да видите ТУК>>>

От Instagram съобщават още, че промените се извършват най-вече, за да защитят потребители си, както и да преместят прекаления фокус от брой последователи на всеки един от нас, към самите профили, потребители и съдържанието, което се генерира.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.