Resort 2019: Marni

Resort 2019: Marni

Обсесивно-компулсивен викториански прочит...

Дизайнерът Франческо Рисо често набляга върху термините обсесивно и компулсивно по различни теми при изграждане на колекциите. Този път за Resort 2019, той комбинира двете състояния, взаимствайки идеи от една доста стара епоха.

Именно Risso бива вдъхновен от викториански албум на една английска аристократка, събрала най-различни фотографии, изрезки от списания, пощенски картички и семейни спомени. Скъпоценният датиращ от 1856-та албум задава параметрите за изграждане на колекцията, презентирана по доста Marni и модерен начин.

Предложението от 36 визии взима основните конструкции, трансформирайки ги в закачливи кройки, изграждащи шик силуети с layering подход от контрастни нежни и геометрични творения. Интерпретацията на викторианското усещане е най-забележима в разработките на коприна и жакард и произведенията от габардин, допълнени от изискани кожи и колани.

Цветово колекцията взима деликатните и нежни розови и сини нюанси. Модерната интерпретация бива още по-засилена с вкарването на ярките оранжеви, сини, жълти и зелени тонове. Перфектният завършек е постигнат с обединяването на флорални и орнаментирани разработки на принтове и десени.

Обсесивно-компулсивната викторианска колекция на Marni, в галерията горе>>>

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia