Следва

Face to Face - Николай Пачев

Outfit - Агнес

Тази седмица в нашата редовна рубрика Outfit представяме един уникален по рода си дизайнер

Interviews преди 16 години
Тази седмица в нашата редовна рубрика Outfit<@SITE_URLstrong> представяме един уникален по рода си дизайнер - Агнес. Посетихме я в ателието й - малко уютно местенце, в което цари творчески безпорядък и се вихри нейната фантазия. Именно това място е фон за невероятните й фотосесии. Изтънчени копринени тапети, разноцветни макари конци и интересни колажи красят стените. Можеш просто да поседнеш и да побъбриш за мода с екстравагантната Агнес.

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> VS: От кога датира твоята любов към дизайнерската професия и с какво претендираш да си по-различна от останалите ?

А:<@SITE_URLstrong> Аз шия от 12 години. От 17-годишна. В началото започнах с чанти... Професията ми всъщност е наследствена. Завърших разни училища и реално любовта ми се роди преди 2 години. Правя го вече с душа и сърце, както трябва всеки да работи. Просто осъзнах какво имам в ръцете си, какво носи това на хората и че всъщност притежавам талант.

VS:Според теб какво е нужно на човек, за да се изглежда добре?Да следва модните тенденции или самия себе си?<@SITE_URLstrong>

A:<@SITE_URLstrong> Модните тенденции са нещо относително, човек трябва да следва личното си усещане за дрехи, за дизайн и цветове. Да изгради в себе си специално отношение.

VS: Как се запознахте с Руши? От кога работите заедно?

A:<@SITE_URLstrong> Преди 3 год. Той дойде като клиент при мен и всъщност станахме приятели. Така започнахме да работим заедно. Той дава 50% от идеите за създаването на една дреха. Това е едно съвместно творчество.

VS: От къде черпиш вдъхновение?

A:<@SITE_URLstrong> От живота.От всичко.

VS: Какви материи използваш ? От къде ги намираш?

A:<@SITE_URLstrong> Всякакви. От всяко нещо, което би могло да стане за дреха, се получава дреха.

VS: Кое е последното нещо, с което си експериментирала?<@SITE_URLstrong>

A: Забавлявам се, много с дънки. Имам стратегия, че конфекцията трябва да се унищожи и аз това се опитвам да правя. Понеже не мога да унищожа света на конфекцията, затова превръщам дънките в поли, в официални вечерни рокли или якета. Невероятно е. Комбинирам дънките с класически ренесансови картини и става страшна игра.

VS: Над какъв интересен проект работиш сега?
<@SITE_URLstrong>
A:<@SITE_URLstrong> Сега подготвям една златна колекция, чиято основна цел е да рекламира чантите, които произвежда брат ми. Уникални по рода си, различни по форма и с перфектна изработка. Няма такива в България, та дори и в света.Така че моята колекция ще е фон за неговите творения.

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> VS: За какво мечтаеш?<@SITE_URLstrong>

A:<@SITE_URLstrong> Имам всичко и за нищо конкретно не мечтая. Всичко, от което се нуждая винаги идва само при мен. Така че ако ми трябва нещо, то само ще дойде. Не драпам за нищо особено.

VS: С какво те промени майчинството?
<@SITE_URLstrong>
A:<@SITE_URLstrong> Станах по-осъзната, разбрах къде се намирам, събудих от един сън и се оказа, че всъщност и в това има игра.

VS: От къде пазаруваш ?
<@SITE_URLstrong>
A:<@SITE_URLstrong> Последният подарък, който получих е Zara. После си купих и една пола от там. Но по принцип не пазарувам.
Дрехите за партита си ги шия сама един час преди да изляза. Ако имам рожден ден, ушивам дрехата същия ден и вечерта излизам с нея.
Истината е, че голяма част от стандартните неща - дънки, тениски ги купува майка ми, което е страшен парадокс. Някои си ги правя и сама. А има дни, когато не ми се занимава с обличане и просто мятам нещо отгоре.

VS: Кого не би облякла?

A:<@SITE_URLstrong> Този, който има претенции да се облича добре.

More from View Sofia

More Interviews