Аукционна къща

Аукционна къща "Ракурси" с предстоящ търг

Предстоящият търг на Аукционна къща "Ракурси" ще се проведе на 5 декември 2018-та...

На търга ще бъдат предложени 43 произведения, голяма част от които са емблематични за техните автори. Основен акцент на търга са седем маслени платна на Владимир Димитров – Майстора. Картините произхождат от една частна колекция, събирани в продължителен период след смъртта на художника. Търгът ще предложи едно ранно произведение на Жорж Папазов – „Осветители“, 1925 г., дало началото на неговите новаторски търсения и стил.


Жорж Папазов

За наддаване се предлага голямо форматно платно „Майка Македония“ на Мърквичка. Включени са и произведения на автори, които рядко се появяват на пазара на изкуство, като Никола Михайлов, Владимир Рилски, Ненко Балкански и Петър Дочев.


Владимир Рилски

В търга се включени няколко изящни акварела на Тодор Поптошев, Йордан Гешев, Марио Жеков и Иван Георгиев – Рембранда. Забележителни са и рисунките на Владимир Димитров-Майстора, Жул Паскин и Васил Иванов.


Владимир Димитров - Майстора

Огледът на произведенията, участващи в търга ще се състои от 23 ноември до 4 декември 2018 от 11 до 18 ч. и в деня на търга – 5 декември от 11 до 15 ч. в галерия „Ракурси“, ул. „Хан Крум“ 4А, а самият търг ще се проведе от 18:30 ч. на 5 декември 2018 в хотел „Кристал палас“, зала „Шипка“, ул.“Шипка“14.

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.