Следва

MAX&Cо представи новата си колекция есен-зима 2009-10

Париж, Париж! Петият ден от модната фиеста показа силните на деня

Типично за Лагерфелд дрехите надминаха очакванията ни. Създадени задължително в черно и бяло, като...

All fashion преди 14 години

Карл беше първи в неделя, като под първи имаме предвид наистина Първи!

Типично за Лагерфелд дрехите надминаха очакванията ни. Създадени задължително в черно и бяло, като отвреме-навреме се прокрадват и червено и сребристо. Сред материалите разпознахме и сребърен филигрин. Да метал, но не тежък, а просто „космически”.

Тенденция номер едно за пролет-лято 2010 - голи крака! Обути в къси бермуди, рокли или поли. Ръкави или отсъстваха, или бяха с дължина малко над китката, на места подгънати дори до раменете. Моделите бяха обути в ниски или високи лачени сандали в черно и сребристо. Много ни харесаха „гащеризончетата”, особено едно от червена кожа без презрамки.



В Akris (www.akris.ch), които видяхме след това, много ни харесаха убитите и пастелни цветове, семплите и изчистени кройки и много дълбоките V-образни деколтета, които стояха страшно секси, както и липсата на такива. Много умерена и приятна колекция, от която просто лъхаше на спокойствие.



Линдзи Лоън и испанската дизайнерка Естрела Арчес отнесоха достатъчно критика тези дни, за да се месим и ние. Така че тук оставаме без коментар и просто ще ти покажем, защо не харесахме Ungaro (http://www.ungaro.com/) пролет-лято 2010.



Hussein Chalayan
(www.husseinchalayan.com/) беше в спокойно и изискано настроение за пролетта и това си пролича най-вече с излизането му след края на шоуто, облечен като музикант от 40-те със силно прибрана назад коса, тънки мустачки и папийонка. Моделите дефилираха в черни, бели, тъмносини и с цвят на слонова кост рокли, на фона на танго оркестър.

Ако ви се струва, че това е ретро-романтично завъртане на 180 градуса от обичайния му авангарден стил, не е съвсем така. Той твърди, че е искал да възстанови някаква част от минимализма, който разви в началото на кариерата си. Вертикално раираните сака и елеци със скулптурни ревери и отрязани зони, роклите и белите и черни раета, той създава, за да достигне по-възрастна публика.

Изисканите балеринки на токове, както и сламените капели с вградени слънчеви маски, ни оставиха усещането за дълго пребиваване на някое топло и скъпо място. На много места усетихме типичния почерк на Chalayan, но в много по-умерени и по-носими варианти. Като цяло това беше една семпла и секси линия, която мина добре.



Kris Van Assche
(www.krisvanassche.com/), което започна в 18:00, много ни напомни това на Akris по-рано същия ден, но в малко по-студен вариант. И тук видяхме задължителните черни, бели и сиви цветове, върху изчистени и красиви кройки точно в негов стил. Белгийският дизайнер на Dior Homme набляга на мъжкия елемент и на ръчната изработка. Това не беше най-впечатляващото ревю, което видяхме в Париж, но вярваме, че все пак ще се намерят клиенти за минималистичния подход на Kris Van Assche, особено в сезона, в който повечето наблягат на кройките.

В 19. 30 стартираха Givenchy (www.givenchy.com/) и всички изтръпнаха. Още с появата на Антонела Граеф, облечена в геометрично раирано черно-бяло сако от жарсе, върху графичен топ на ромбове и текстилен панталон всеки се съсредоточи в търсенето на най-добрия изглед, защото всички знаехме, че предстои нещо голямо!

Станахме свидетели на едно преливане от арабски и божествени мотиви, както и (според бележките към програмата) резултатът от новото му проучване на римската култура от 60-те. И ако това ти звучи някак невъзможно написано, можем да ти кажем че всяка дреха имаше наситеност от пропорции и детайли, които изглеждаха невероятно: сака, с графики, миниатюрни фустанели, стеснени шалвари, готини модернизирани пачки с много слоеве и провлечени, увити, бинтовани рокли.

Принтове покриваха всичко, а силуетите като че ли правеха моделите да изглеждат по-високи и по-слаби. Усещането се засилваше и от високите боти , с които бяха обути. За през деня обувките бяха от кожа, а нощем , заедно с божествените рокли ще се носят омотани в тюл.

Най-важното е, че дрехите ухаеха на младост, дори по-хубаво: Тиши може да е новият мечтан coutirier, но иma i изненадващо добри неща, които ще се разпродадат в минутата, в която пападнат в магазините.
Никога няма да познаете, кого срещнахме на първия ред… Риана!



Шоуто на Sonia Rykiel беше последното, което видяхме в неделния ден. Магазинът им беше преобразен в денс клуб, с диско топки, сребърни конфети покриваха пода, а моделите подскачаха игриво между столовете и раздаваха целувки, сред преливащи чаши от шампанско и музиката на Майкъл Джексън.

Не беше изненада колекция стил 30-те преправена с духа на 70-те. Заедно с плетивата видяхме и златисто черни рокли, жилетки в ярки цветове и бяло-синьо S.R. лого, розови копринени топове, рокли с черна дантела, както и секси флорални мотиви щамповани по рокли с прозрачни петна по горната им част.

Може би не бихме облекли някои от нещата по улицата, но признаваме, че моделите бяха страшно секси в пуловерите с дълбоки деколтета, в клиновете с висока талия и високите токове, така че сме сигурни, че тълпата се е прибрала вкъщи щастлива...

Париж закрива днес, но нашата мисия в града на виното, любовта, лукса, модата и ялата божествена хубост на живота продължава. Чети още за Седмицата на модата на страниците на ViewSofia.

More from View Sofia

Christian Dior, Vivienne Westood и Stella McCartney на седмицата на модата в Париж

All fashion преди 12 години

Ние не бихме могли да пропуснем най-емблематичните дизайнери и техните колекции за есен-зима 2012/13 на текущата седмица на модата в Париж, затова се впускаме в една модна авантюра за всеки истински ценител на френския шик.

Отиде си приказната Джейн Бъркин - вечното момиче на Франция, родено в Лондон

Celebrities преди 9 месеца

Британската актриса и певица Джейн Бъркин, най-горещата стил икона на 60-те и 70-те години, става известна със секси вокалите си в едно френско парче, а по-късно и с едноименната чанта от най-висок клас, кръстена на нея. За жалост вчера 76-годишната неостаряваща дама, муза на десетки световни творци, бе открита мъртва в дома си в Париж

More All fashion