Следва

Юлия Юревич в ефектна сесия за модно изложение

MAX&Cо представи новата си колекция есен-зима 2009-10

На стилно събитие италианската марка за дамски дрехи и аксесоари Max&Co. представи новата си колекция за...

All fashion преди 14 години

На стилно събитие италианската марка за дамски дрехи и аксесоари Max&Co. представи новата си колекция за сезон есен-зима 2009/2010. На чаша шампанско и коктейл клиенти и приятели на марката усетиха атмосферата на Италия в софийския бутик на марката. Сред гостите на събитието бяха н.пр. г-н Стефано Бенацо и съпругата му Дана, посланик на Италия в България, Даниела Арнаудова и Вихра Христова (съпруги на Иван и Андрей), Наталия Гуркова и др.

MAX&Cо. се възползва от културното наследство на POP MaxMara – колекция, създадена от MaxMara за младите дами от 60те години в отговор на нуждата от личен стил и нов гардероб, съдържащ необичайни по цвят, форма и размер дрехи.

MAX&Cо. POP Re-edition 2009-1966 е преработен вариант на колекцията, приспособена за нуждите на днешния ден. Колекцията оказва почит на облеклата, надживели пределите на времето и превърнали се в задължителен моден артикул. POP колекцията - посветена на жената днес, жената, ценяща и търсеща най-важните и основополагащите ценности на авторитетното минало - възторжено припомня същината на динамична история, продължила повече от 40 години.



Колекцията остава вярна на стила от 60-те години: запазени цветове и форми, единствено с осъвременени материи и начин на производство. Избягва се близостта с предсказуемото, както и с популярните първокласни „възраждания”, с които се сблъскваме в последно време.

Целта не е да се отпразнува годишнина на колекцията, а да изучава сходството между минало и настояще, както и да да бъде изграден мост между тях – мост, който да поставя началото на целеустремен и възторжен нов път. Като инициатива, колекцията представя предимствата и „ноу хау” както на миналото, така и на настоящето.

Типични са автентичните класически артикули – палта, костюми и допълненията към тях: 16 артикула от „архива”, върнати към живота за повторно приключение.

Палтото е представено в шест смели варианта. Ярки, смели и модерни цветове като червено и жълто съживяват и най-класическите сиво и синьо. Големите и малки карета – вечните десени – са перфектната алтернатива на наситените цветове. Стилово безпогрешните артикули са изработени от плътни материи или от вълна с изключително високо качество. Типични са шивашките конструкции, вдъхновени от мъжкото официалното облекло, смекчено от дамски яки и по-женствени форми.



Костюмът, с подчертана фина и автентична шивашка изработка, е постигнал цялата непреклонност и безукорност на миналото. Саката, изящни и в „бон тон” стил, са всъщност блузи с контури, а А-образните поли се плъзгат до коляното. Най-често използваните материи са различни видове мека и компактна вълна в смайващи цветове като алено червено и хладно тъмносиво.



Минало и настояще се срещат, за да създадат вълнуващо многообразие, както от вдъхновяващи със стила си артикули, така и от забележителни аксесоари: кожени чанти за рамо, весели шапки, меки кожени ръкавици, ботуши и сдържаните в стил „Мери Джейн” допълнения, дарени с нов живот в динамичното съвремие.

Незаменими дрехи! Колекция от безпогрешни стилово и вечно модерни облекла, която добавя POP увереност към разнообразните MAX&Cо.стилове за сезона.

MAX&Cо. POP – Re-edition 2009-1966 ще бъде предлагана в избрани MAX&Cо. бутици от септември 2009 година.

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 7 минути

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 18 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.