Следва

Prada заминава за Ню Йорк

Pre-Fall 2019: Michael Kors

Модерният Уудсток...

Runway преди 5 години

Новото предложение Pre-Fall 2019  на американския дизайнер Майкъл Корс е стилистична ретроспектива към миналото. Подходът на креативния взима основните черти на десетилетията дотук, трансформирани по модерен начин.

Именно, колекцията е вдъхновена от хипарското движение и музикалното изживяване Уудсток. Корс залага дизайните си на 70-тарска кройка, хипи лекота и фестивална динамичност, презентирани по модерен, стрийт начин.

В множеството предложения, изработени от коприна, памук, вълна, габардин, деним и изкуствени кожи, характерно е симбиотичното смесване на пропорции, материи и щампи, както и лейърингът като фешън подход. Ансамблите получават истински хипи образ с изисканите бижута, чанти от космати и гладки кожи, ботуши, та дори и ненормално високи сандали.

Цветово, колекцията набляга на тъмната земна гама, допълнена от коралово розови, жълти и сини нюанси. За още по-засилена интерпретация на автономните поколения, Корс използва дивотията на анимал принтовете и характерните за периода флорални десени.

Цялостно хипи-Уудсток усещане за колекцията на Майкъл Корс, в галерията горе>>>

More Runway

Седмица на модата в Париж Есен/Зима 2024: простата гениалност на Miu Miu

Runway преди 1 месец

Не знаем как, но Miuccia Prada не спира да ни учудва, впечатлява и вдъхновява с желанието си да разглоби всяка колекция и всеки тоалет, независимо дали в Prada или Miu Miu, на неговите зъбчета и компоненти.