Следва

Когато една „Възхвала на мащехата“ ни подлудява

Един младеж на 80! Юбилейна изложба на художника Велин Динев

Галерия „Червената ТОЧКА“ фокусира вниманието ни с картини

Events преди 5 години

Неговите платна са изпълнени с младост и енергичност, защото са нарисувани с невероятно свеж порив. А в сюжетите се крият и разкриват мигове на съзерцание и умозрение, присъщи на мъдрец. Художникът Велин Динев вече е на 80 години, но възрастта изобщо не пречи на неговата виталност.



Приятелите ни от галерия и арт депо „Червената ТОЧКА“, където на 5-и XII от 18 ч. ще се открие изложбата на художника, казват, че обичат Човека Велин Динев заради неповторимото му чувство за хумор и самоирония. Че го божават заради свежото неподчинение над годините и определенията. Че го почитат за това, че въпреки възрастта си, която трудно би се забелязала от платната му, работи неуморно с ентусиазъм и ярък почерк. Че показва неочаквана за неговото поколение експресивност и свежест на изказа. И че за разлика от много негови връстници, не остава в естетиката на годините от неговата младост.



Експозицията ще ни доближи до най-новите платна на новозагорския творец, както и до творби от последните три години. Ще бъдат включени картини от успешната серия на Велин Динев с народни мотиви, очарователната „водна“ серия, провокирана от риболовната му страст, както и разпознаваемите му пейзажи в ултра ярки цветове.



Носителят на тазгодишната награда на БНР „Сирак Скитник“ за принос в развитието на радиото, е силен и стилен художник, неотлъчно посветен на творчеството си и с редица самостоятелни изяви в продължение на повече от 40 години в България и чужбина. Канен е за участия в множество изложби в Букурещ, Берлин, Будапеща, Париж и Лондон. Велин Динев завършва Националната художествена академия, специалност „Текстил“, което и досега се усеща в платната му. Живее и твори в Сливен, но негови картини са притежание на колекционери от Германия, САЩ, Франция, Англия, Австрия, Китай и Русия.



Изложбата на Велин Динев в арт-депо „Червената ТОЧКА" можете да посетите на адрес в София, ул. "Св. Св. Кирил и Методий" 24.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?