Следва

НА ПЪТ. Флоренция. Достолепна, стара, истинска

Sofia Architecture Week. Презареждане!!!

SOFIA ARCHITECTURE WEEK започва! Първото събитие от официалната подгряващата програма на най-големия...

All About Life преди 14 години

SOFIA ARCHITECTURE WEEK започва! Първото събитие от официалната подгряващата програма на най-големия международен архитектурен форум в страната е изложбата ПРЕНАРЕЖДАНЕ – фотоколажна селекция, дело на арх. Делчо Делчев, която представя колажни проекти-решения за градската среда на София на млади български архитекти, урбанисти и артисти. Изложбата ще бъде разположена пред паметника на Съветската армия, a нейното официалното откриване ще се състои на 12 октомври от 18:00 часа.

За да живееш в красив град, трябва да мислиш красиво. Воден от тази идея екипът на SOFIA ARCHITECTURE WEEK събра ударна група от визуални артисти, архитекти, урбанисти и дизайнери и им възложи да преобразят София в нови цветове и функционалност.

Резултатът е изложбата с фотоколажи ПРЕНАРЕЖДАНЕ, която представя смели, но реално осъществими проекти за промяна на градския пейзаж, забавни хрумвания и провокации. Обект на визуалната атака са ключови столични локации, занемарени пространства, екологични парадокси и градоустройствени недоразумения. "Пренареждане" открива техния потенциал да превърнат София в красив, дружелюбен и адекватен за живеене град.

Куратор на изложбата е арх. Делчо Делчев. Селектираните от него проекти са отпечатани върху платна от винил и ще се появят на мястото на бившата строителна площадка на метростанция "Софийски университет" – идеите на "Пренареждане" плъзват именно от точката, в която градът вещае промяна, търпи постоянна реконструкция и преосмисляне. Трябват му само малко добри идеи, видени от много хора с любов.



Изложбата ПРЕНАРЕЖДАНЕ е осъществена специално по повод второто издание на SOFIA ARCHITECTURE WEEK и ще остане пред паметника на Съветската армия до 8 ноември.

SOFIA ARCHITECTURE WEEK е първият по рода си международен форум за архитектура в България. Неговото второ издание ще се проведе под мотото "Changing Urban Visions" от 30 октомври до 5 ноември.

Градът, в който живеем, и пространството, което пресичаме всеки ден, вършейки ежедневните си задължения, са неща, които вълнуват всички ни и към които всеки един от нас има лично отношение. Ето защо те трябва да бъдат плод на обща дискусия.



Това е и задачата на Sofia Architecture Week ’09: да запали гражданите на София да мислят за своя град, за да подобрят ежедневния си живот, и да инспирира професионалистите в областта на архитектурата и градоустройството със свежи идеи и срещи с международно признати техни колеги.

Миналата година влиятелното холаднско списание за архитектура A10 определи Sofia Architecture Week като "истински знаменателно събитие" с потенциал да се превърне в повратна точка в развитието на архитектурата в България и на Балканите.

Тази година събитието е организирано в три основни части:

Sofia Architecture Week FORUM:
двудневен панел лекции, насочени към професионалната общност, с участието на 20 от най-интересните и актуални личности от съвременната европейска архитектура.

Sofia Architeture Week OPEN HOUSE: програма със свободен достъп, включваща лекции и презентации от медии, архитектурни студия и компании, вечерни дискусии, върху основни проблеми на София, прожекции на филми, Pecha Kucha Night.



Съпътстваща програма изложби, част от която са "Пренареждане" и "Жилищни модели". Предстои да бъде обявена и трета изложба.

Организатор на SOFIA ARCHITECTURE WEEK е Списание 1 с генералното спонсорство на М-Тел и REDSTONE Global Real Estate Group, с основното партньорство на TOSCANA Immobiliare, Audi, TBI Leasing и Bulgaria AIR. Sofia Architecture Week e част от порт фолиото на Списание 1, в което вече са международните фестивали Sofia Design Week, Sofia Dance Week и множество концерти, сред които на Бебел Жилберто, Ева Гарднър, Мо Хорайзънс, Никола Конте и изложбите на Пиер и Жил, „Земята отвисоко”, «360 градуса България» и мн. др.

Sofia Architecture Week от 12 октомври.

 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 4 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 4 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.